Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Reakcije na izjavu administratora MCP: Joanikije potvrdio da SPC upravlja Crnom Gorom

''Možda je ipak tačna tvrdnja da je Vlada = SPC, pa je ovo saopštenje stvarnog premijera Crne Gore''

Potpredsjednik Demokratske partije socijalista i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković osvrnuo se na izjavu episkopa budimljansko-nikšićkog i administratora Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikija.

Joanikije je ranije, između ostalog, rekao da će sadržaj Temeljnog ugovora biti poznat javnosti nakon potpisivanja.

Vuković je citirao riječi Joanikija o ‘autonomiji’ Mitropolije crnogorsko-primorske: ‘Naša crkva se zove Srpska pravoslavna crkva… i može biti samo ugovora izmedju SPC i Crne Gore. MPC je dio SPC, kao i ostale njene eparhije’.

“Da se zna kome Vlada ima namjeru da prepiše Cetinjski manastir, Ostrog”, poručio je potom Vuković.

Nije izostala reakcija ni generalnog sekretara SDP-a Ivana Vujovića koji je kazao da je Joanikije samo potvrdio da SPC upravlja i Vladom i državom.

“Biće oko ugovora kako kažu oni koji su i napravili ovakvu vlast – Beograd i SPC. Abazovića ne pita niko ništa. Upoznaće se sa ugovorom u isto vrijeme kad i svaki od 625.000 građana Crne Gore. Kad sve bude završeno”, napisao je Vujović na Tviteru.

Poslanik DPS-a Predrag Bošković istakao je da objavljivanje ugovora ne očekujemo od srpske crkve, već od Vlade Crne Gore, jer joj je to, kako kaže, obaveza prema građanima.

“Možda je ipak tačna tvrdnja da je Vlada = SPC, pa je ovo saopštenje stvarnog premijera Crne Gore. Budite sigurni da vam ova “tajna” podvala neće bez odgovora proći”, poručio je Bošković.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
25.04.2021-11:28 11:28

SPC je jednom davne 1918. godine otela na silu crkve Srne Gore pa sada pokusavaju to ovjekovjeciti kao svoju imovinu uz pomoc tajnih ugovorai. Tada 1918 im je to poslo za rukom a sada su se malo pravila igre promjenila tako da im taj njihov tajni ugovor moze biti zalogaj koji ce im ostati u grlu. Hvala na paznji.