Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Rakočević: Degradiranje kriterijuma za sticanje crnogorskog državljanstva, namjera da se Crna Gora demografski prekomponuje

''Svaka mala zemlja sa velikim ekonomskim potencijalom, poput Crne Gore, štiti svoju bazu državljanstava, uspostavljajući stroge kriterijume i time čineći državu i sistem atraktivnijim'', ocijenio je on.

Odluku o sticanju crnogorskog državljanstva, koju je Zdravko Krivokapić donio na dan kada je u parlamentu oborena njegova vlada i to bez prisustva ministra unutrašnjih poslova koji je predlagač, bez konsultacija sa Skupštinom i nezakonito izlazeći van granica njegovih ovlašćenja, njegov politički sljedbenik Abazović izgleda počinje da primjenjuje, kazao je Nikola Rakočević, poslanik DPS-a.

“Svaka mala zemlja sa velikim ekonomskim potencijalom, poput Crne Gore, štiti svoju bazu državljanstava, uspostavljajući stroge kriterijume i time čineći državu i sistem atraktivnijim”, ocijenio je on.

Prema njegovim riječima, degradiranje kriterijuma za sticanje crnogorskog državljanstva ima isključivo političku pozadinu, sa namjerom, kako ističe, da se Crna Gora demografski prekomponuje po mjeri negatora evroatlantskog kursa.

“Zapadnim partnerima i građanima Crne Gore posljednji je alarm”, poručio je Rakočević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Većina
09.04.2023-15:35 15:35

Odperjo si Rakočeviću . Pređi na našu bandu ali ndznam ocemo li te primit.

Lada
10.04.2023-10:36 10:36

Crna Gora se trebala ugledati na Sloveniju koja ima stroga pravila o stjecanju slovenačkog državljanstva i tako čuva svoju malu državu. Nikome, ni Austriji , ni Mađarskoj, ni Hrvatskoj ne pada na pamet da ju prkomponuje.