Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Radulović: Očekuje nas nestabilan politički period, sukob Milatovića sa Spajićem će u narednim mjesecima kulminirati

Radulović ističe da teško može da se očekuje stabilnost, ukoliko se u jednu vladu sklope ideološki različiti subjekti.

Teško je očekivati da će Pokret Evropa sad formirati Vladu sa snagama koje imaju evropski kurs, ocijenio je za Antenu M predsjednik Evropskog pokreta Momčilo Radulović.

Ističe da je najveća koalicija koja ima evropski kurs koalicija Zajedno koju je, podsjeća, Spajić izuzeo iz pregovora o kreiranju vlade i time sebi, kako dodaje, smanjio manevarski prostor.

“Teško je vjerovati da bi u nekoj budućoj koaliciji koja bi imala manjine kao značajan politički faktor računati da bi one ostale u vladi, ili uopšte da uđu u Vladu u kojoj bi bio DF koji ima nacionalističku retoriku, često šovinističku i ekskluzivističku upravo prema manjinama i koji se više zalažu za saradnju sa Rusijom i Srbijom nego sa Evropskom unijom”.

Radulović ističe da teško može da se očekuje stabilnost, ukoliko se u jednu vladu sklope ideološki različiti subjekti.

“U ovom trenutku imate jednu opciju koja bi bila izvor stabilnosti, a to je koalicija PES-a, koalicije Zajedno i manjina, koja bi na papiru imala 55 poslanika, ali i to je upitno jer u PES-u u ovom trenutku imamo šest ili sedam poslanika koji su veoma nacionalistički orjentisani i koji u međunarodnim faktorima važe za ljude koji ne bi bili lojalni PES-u u značajnim pitanjima vezanim za EU integracije i članstvo u NATO. Od  17 poslanika, kojima sigurno može da raspolaže PES ,upitno je koliko može da kontroliše Milatović, koji je u značajnom sukobu sa Spajićem koji će u narednim mjesecima samo kulminirati”, kazao je on.

Radulović zaključuje da je veoma teško očekivati formiranje vlade, a i ako se formira veoma je teško očekivati njenu dužu stabilnost.

Ocjenjuje da u ovom trenutku treba očekivati značajno nestabilan politički period.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve