Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović jedini predstavnik Crne Gore na Budimpešta-Balkan Forumu

Budimpeštanski Balkanski Forum okuplja stručnjake, donosioce odluka i ministre iz Zapadnog Balkana, Evrope i svijeta, kako bi razgovarali o hitnim pitanjima sa kojima se suočava region Balkana

Predsjednik Evropskog pokreta u Crnoj Gori Momčilo Radulović jedini je predstavnik iz naše države na Budimpešta-Balkan Forumu koji se, devetu godinu za redom, održava od 12. do 13. marta.

Budimpeštanski Balkanski Forum okuplja stručnjake, donosioce odluka i ministre iz Zapadnog Balkana, Evrope i svijeta, kako bi razgovarali o hitnim pitanjima sa kojima se suočava region Balkana. Ovo je značajna platforma za podsticanje dijaloga, saradnje i razvoja na Balkanu.

Radulović je prošle večeri bio panelista na uvodnoj zatvorenoj sesiji, kada je ostalim govornicima na konferenciji i istaknutim političkim i diplomatskim zvanicama iznio ekspertska saznanja i preporuke za unaprijeđenje partnerskih napora u procesima evropske integracije na Zapadnom Balkanu, sa posebnim osvrtom na važnost ubrzanog pristupanja Crne Gore Evropskoj Uniji.

Doprinos Radulovića Budimpeštanskom Balkanskom Forumu potvrđuje predanost Evropskog pokreta u Crnoj Gori promovisanju regionalne saradnje i procesu evropske integracije zemalja Zapadnog Balkana, a naročito Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve