Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović: Abazović nepoželjan za Zapad, jedanko kao i DF

Radulović smatra i da Crnu Goru vrlo brzo čekaju novi parlamentarni izbori

Dritan Abazović je, jednako kao i Demokratski front, nepoželjan za Zapad, rekao je predsjednik Evropskog pokreta u Crnoj Gori Momčilo Radulović, gostujući u emisiji “Aritmija” Gradske RTV.

Po onome što se može čuti, dodaje Radulović, Abazović je izgubio povjerenje svih međunarodnih partnera Crne Gore.

“Ukoliko uradite sve suprotno onome što su interesi vaših građana, vaše države, ali i interesi vaših partnera u tom trenutku, to znači da ste vi na jednom jako lošem putu. Mislim da je gospodin Abazović u tom smislu poprilično, ne samo na silaznoj putanji, nego i u fazi potpune političke marginalizacije”, rekao je Radulović.

On je istakao da ga čudi izostanak reakcije predsjednika Jakova Milatovića na odgovor koji je povodom prijedloga crnogorskih zvaničnika da Crna Gora posreduje u pregovorima Kosova i Srbije dao njegov kolega Aleksandar Vučić.

Radulović ističe da ga iznenađuje toliko odsustvo integriteta i samopoštovanja.

“Meni je posebno pitanje – da li je moguće da nam predsjednik ide prvo u Beograd, gdje su ga tako izvrijeđali, a ne ide na Cetinje, gdje je imao jedan incident u kampanji, ali incident sa manjim brojem ljudi i gdje je imao prije toga verbalni incident sa svoje strane prema svim građanima Cetinja koji je možda trebalo, nakon što je dobio mandat, na neki način korigovati”, smatra Radulović.

Kako naglašava, nove vlade najvjerovatnije neće biti, a ako je i bude, neće biti dugog vijeka.

Radulović smatra i da Crnu Goru vrlo brzo čekaju novi parlamentarni izbori.

“Postoji cijeli niz najava i od strane domaćih političkih subjekata, ali i u međunarodnoj i analitičkoj javnosti da bi ta Vlada mogla okupiti Pokret Evropa sad (PES), Demokrate i manjine, i eventualno SNP, i da bi ona mogla doći do nekog broja 43, 44 mandata i da bi mogla biti relativno u kratkom roku formirana”, kazao je Radulović.

Podsjeća i na to da izbori još nisu završeni.

“Da vidimo šta će se desiti 8. jula za SDP-om, njima treba oko 350 glasova da uđu u parlament, a to odmah mijenja brojke i smanjuje broj na 23 za PES i 20 za koaliciju Zajedno”, dodaje Radulović.

Takođe, kako kaže, postavlja se pitanje da li je svih 24 poslanika PES-a uz lidera Milojka Spajića.

“Čini se da on i njegov partijski kolega Jakov Milatović idu u dva politička pravca, što ukazuje da PES neće ostati jedinstven i snažan kao što je bio do sada”, rekao je predsjednik Evropskog pokreta u Crnoj Gori.

To dovodi u pitanje i samo formiranje Vlade, zaključio je Radulović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
04.07.2023-08:05 08:05

G-dine Radulovicu..samo jedno pitanje..:kupila sam novi mobilni telefon..na njemu se moze ukucati jezici..ja sam birala Crnu Goru..nazalost morala sam birati srpski kao jedini govor u CG..po Ustavu CG..je Crnogorski a na drugo mjesto srpski…Ja imam Ugovor sa Firmom ONE