Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

Produbiti parlamentarnu saradnju Crne Gore i Srbije

U okviru posjete, predsjednik Orlić i predsjednica Đurović su, uoči 20. oktobra – Dana oslobođenja Beograda, položili vijence na spomenik oslobodiocima Beograda

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović sastala se danas u Beogradu sa predsjednikom Narodne skupštine Srbije Vladimirom Orlićem, i tom prilikom izrazila zadovoljstvo što se nalazi u prvoj zvaničnoj posjeti Srbiji u svojstvu predsjednice crnogorskog parlamenta i istakla da je to jako važno za dalji razvoj odnosa dvije države.

“Nakon pet godina od posljednje posjete predsjednika crnogorskog parlamenta Srbiji, ovaj susret predstavlja dobar impuls u pravcu intenziviranja parlamentarne saradnje”, istakla je Đurović.

Ukazujući na značaj saradnje između parlamenata Crne Gore i Srbije, kao najbližih država koje povezuju tradicionalno bratski i prijateljski odnosi, Đurović i Orlić si istakli da će raditi predano na popunjavanju, odnosno ponovnom formiranju grupa prijateljstva između Skupštine Crne Gore i Narodne skupštine Srbije.

Đurović je, takođe, ukazala  na važnost uspostavljanja saradnje između skupštinskih službi kako bi se obezbijedila razmjena znanja, iskustava i informacija, što je od značaja za poboljšanje rada dva parlamenta.

“Sagovornici su se saglasili da postoje sve pretpostavke za produbljivanje parlamentarne, ali i sveukupne saradnje između Crne Gore i Srbije, te da se današnja posjeta crnogorske delegacije može smatrati dobrim početkom u pravcu daljeg unaprjeđenja odnosa dvije prijateljske zemlje”, navodi se u saopštenju.

Đurović je iskoristila priliku da Orliću čestita na izboru za predsjednika Narodne skupštine Republike Srbije i da ga pozove u zvaničnu posjetu Crnoj Gori, ocijenivši da će to biti još jedan značajan korak ka produbljivanju sveukupne saradnje između Crne Gore i Srbije.

U okviru posjete, predsjednik Orlić i predsjednica Đurović su, uoči 20. oktobra – Dana oslobođenja Beograda, položili vijence na spomenik oslobodiocima Beograda.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
19.10.2022-18:19 18:19

Sramte bilo Djurovicka..radis..kao BIA spijunka..protiv nase drzavnosti..