Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Predstavniku SVETOSAVSKE zabranjeno učešće u debati i na TV Prva

SVETOSAVSKA obavještava javnost da se na čelu TV Prva u Crnoj Gori nalazi Marina Jočić, funkcionerka Nove demokratije i Demokratskog fronta

Svetosavska srpska lista uputila je protest TV Prva zbog činjenice da, kako su saopštili, nije dozvoljeno učešće nosiocu liste odborničkih kandidata na podgoričkim izborima, Mirku Rmandiću, u debati koja će večeras biti direktno emitovana.

“SVETOSAVSKA obavještava javnost da se na čelu TV Prva u Crnoj Gori nalazi Marina Jočić, funkcionerka Nove demokratije i Demokratskog fronta”, navodi ova partija.

O postupku TV Prva, Medijski tim SVETOSAVSKE obavijestio je sve institucije nadležne za praćenje ponašanja medija tokom izbornog procesa, od Agencije za elektronske medije Crne Gore, do predstavnika međunarodnih organizacija koje se bave monitoringom izbora.

“TV Prva je odlučila da prekrši obavezu da pruži građanima priliku da se na uravnotežen način upoznaju o programima učesnika podgoričkih izbora. Izborni proces sve više postaje štelovan, a sve manje demokratski. Ustavni sud će, nakon izbora, imati pune ruke posla. A, ima li Ustavnog suda, ima li regulatornih tijela, ko će se izjasniti o kršenju zakonskih izbornih pravila i diskriminaciji nad jedinom listom koja ima srpski prefiks na ovim izborima u Podgorici? S obzirom da se sve ovo dešava u demokratski nezrelom društvu i haotičnoj državi, još jednom konstatujemo da je prekršeno naše pravo na nepristrasno, objektivno i uravnoteženo informisanje, odnosno da, shodno zakonu, svi mediji pruže priliku za predstavljanje partijskih, koalicionih ili programa grupa građana. Mirko Rmandić je pokazao da je politička klasa za Jelenu Borovinić Bojović i da se njegova superiornost može blokirati samo verbalnim političkim nasiljem. Idemo dalje! Budimo i ostanimo SVETOSAVCI”, poručuju oni.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve