Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

UHLJEBIŠE I NJU: Marina Jočić na čelu Odbora direktora Solar gradnje

Na čelu Odbora direktora EPCG Solar gradnje je Marina Jočić, saopšteno je iz te kompanije. Marina Jočić je članica Nove srpske demokratije

Na čelu Odbora direktora EPCG Solar gradnje je Marina Jočić, saopšteno je iz te kompanije. Marina Jočić je članica Nove srpske demokratije.

Iz te kompanije navode da je menadžment predvođen izvršnom direktoricom Valerijom Saveljić firmu koja se nalazila u rasulu od 3.10.2023 kada je ista stupila na dužnost, administrativno, finansijski i organizacijski sredio na način da ne postoji nijedan segment rada u kojem se radna disciplina i obaveze ne ispunjavaju.

“Tome u prilog ide i jasan finansijsko poslovni plan koji je donesen i čije rezultate ćemo svakako predstaviti krajem godine. Da se ne zaboravi EPCG SG je u prva dva mjeseca premašila sopstveni plan iako nam vremenski uslovi nisu bili naklonjeni, ali je sve to svakako pozitivna posledica optimizacije broja radnika i usvojene sistematizacije”, ističu u Solar gradnji.

Oni navdode da je EPCG SG učestvovala na dva energetska samita na kojima je bila pozvana, SE u Banjaluci i nedavno u Trebinju gdje smo bili direktni učesnici.

“Napominjemo da je samit u Banjaluci među 10 najznačajnijih u svijetu a ističemo da smo u Trebinju kao što su mediji već prenijeli a nije zgorega ponoviti potpisali poslovno tehnički ugovor sa renomiranom firmom Kaldera i time postali i tržišno orjentisani, što ranije nije bio slučaj”, ističu u toj kompaniji.

Dodaju da su sa resornim ministrom Sašom Mujovićem postigli dogovor oko dvije stvari.

“Jedna je da politika ne smije biti umiješana u proizvodnju i da radnici koji su do dolaska Saveljić bili pod ugovorima na određeno, shodno svom zalaganju budu nagrađeni ugovorima na neodređeno, što se i realizuje, jer naša kompanija neće služiti za političko predizborna potkusurivanja preko leđa radnika, jer je valjda takvo vrijeme ostalo iza nas nakon avgusta 2020. godine”, naglasili su u saopštenju.

Druga stvar, dodaju, koja je dogovorena jeste da su usvojili sve preporuke resornog ministra Saše Mujovića, a prvenstveno zbog napretka Cne Gore u oblasti izgradnje fotonaponskih sistema i zajedničkog cilja da budemo prva zemlja u Evropi po broju proizvedenih megavata iz solarnih elektrana.

“Želimo da istaknemo da se radujemo saradnji sa Marinom Jočić i vjerujemo da će ona lično svojim zalaganjem i saradnjom sa menadžmentom i gđom Saveljić doprinijeti da se trend rasta i razvoja naše kompanije nastavi”, zaključuju u Solar gradnji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COG-CRNOGORSKA OSLOBODILAČKA GERILA
23.03.2024-16:13 16:13

Gospodine Mujoviću brao vam ga jer je dotična gospođa velji stručnjak na polju Atomske fizike i solarne energije. Brao ga i NSD koja je predložila vrsnog kadra i osobu koja je u mladim danima tako da je naučna karijera pred njom…

RIR
23.03.2024-16:30 16:30

…nema dogovora sa ovom /naciSrpkinjom/ ona je ekstrem da nije takva nebi ni dobila tu funkciju ,to znate ali se pravite na 3ipo….

Cgnk
23.03.2024-17:53 17:53

Ima li kraja provociranju svega što je crnogorsko? Kakvo je to propadanje i sprdanje sa firmama i institucijama doduše četničkim, kada se na vrhu dovodi “žena” u godinama, koja je harala i gađala po Skupštini, a po mnogo institucija u CG ostavila prljavi trag M.Jočić, a za neke od članova upravnog odbora postavljeni Miroslav Doderović koji je od DPS uzeo sve što se moglo uzeti i stan u Pg i sve drugo što se moglo uzeti, a od kada je prošetao u Šavnik sa magistrom Aleksom Bečićem postao veliki demokrata, do Veljka Vasiljevića koji je takođe iz DPS prešao u… Pročitaj više »

Zlatko
24.03.2024-14:52 14:52

Dakle : prof.Mujoviću i S.Pavićeviću , stidite se od gu..ce kad obraza nemate , kao i Spajić , zbog ovakvog rada , poslije onolike priče o meritokratiji , a protiv partitokrstije ! Ljubite skute Mandiću i Dodiku ,koji su se zbog ove predaje EPCG i sastali u Skupštini ! Piii , na lažova , prof .Mujovića , kako ćeš prad studente ! Ili svoje ogledalo ??

Tara
24.03.2024-17:36 17:36

Sto je veci antidrzavnik-cetnik..to je bolje za njih..jer takvi ekstremi-dobivaju najvecu poziciju u nasoj jadnoj CG…Dje ste Crnogorci…izadjite iz misjih rupa..!

Andrijana
18.04.2024-13:21 13:21

Nevjerovatno kako je lako prepoznati komitu i “lokalpatriJotu” kojem Milov lik stoji umjesto ikone. Predlažem da, prije bilo kakvih izjava, prvo naučite pravopis. Boga mi i sa padežima ste na Vi. Je li to neki virus kojem ste trovani 30 godina pa polupismeni iznosite “mišljenja i stavove”? To je cijena koju ste platili da budete poltron ispranog mozga? Razumljiva je zavist i ljubomora, ali bas mi je nejasan životni stil osobe koja više zna ili misli da zna šta se u moje dvorište, a u svoje ne zazire, bježi. Odlika nezadovoljstva se ogleda u tome da se bavimo tudjim životima… Pročitaj više »