Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

POTVRĐENO PISANJE PORTALA AKTUELNO: Davidović najavio da će Narodnom pokretu pristupiti i pojedini kandidati za ministre

Nikšićki biznismen Miodrag Daka Davidović danas je na Goliji promovisao novu političku partiju pod nazivom Narodni pokret Crne Gore, prenose podgorički mediji, čime je potvrdio pisanje portala Aktuelno

Nikšićki biznismen Miodrag Daka Davidović danas je na Goliji promovisao novu političku partiju pod nazivom Narodni pokret Crne Gore, prenose podgorički mediji, čime je potvrdio pisanje portala Aktuelno.

foto Privatni album, in4s.net

Kontraverzni biznismen je prije “Narodnog pokreta Crne Gore” formirao višestranački pokret pod nazivom “Da svako ima”, a koji su činili SNP, Radnička partija, Ujedinjena Crna Gora i nekoliko pojedinaca. Radnička partija je sinoć saoštila da neće pristupiti novoformiranom Narodnom pokretu Crne Gore.

Davidović je najavio da će nova partija aktivno učestvovati u predstojećim lokalnim i drugim izborima, a najavio je da će Narodni pokret činiti nezavisni poslanici, pojedinici iz Matice srpske i NVO “Ne damo Crnu Goru”, ali i neki “od kandidata za ministre.

Davidović važi za jednog od pokrovitelja svetosavskih stranaka, a i veliki je donator Srpske pravoslavne crkve i Mitropolije crnogorsko primorske.

U javnosti se sve češće čuju spekulacije da je Davidović blizu bankrota i da je priča oko ulaganja velikih finanasijskiih sredstava u svetosavske stranke u Crnoj Gori “samo njegov marketinški trik”.

Afere

O njemu su nedavno makedonski mediji izvještavali povezujući ga sa korupcionaškom aferom. Mediji pišu da je vladajuća koalicija u Sjevernoj Makedoniji (SDSM-DUI) usvojila DUP od 200 miliona eura za Davidovićevu ofšor kompaniju iz Paname.

Najveća hipoteka prošlosti koja sad smeta u pregovorima je to što je Davidović bio ministar trgovine u Vladi SAO Hercegovina devedesetih godina prošlog vijeka kada je sarađivao sa Radovanom Karadžićem.

Davidović je krajem prošle godine ranjen iz snajpera u Beogradu. On se dovodio u vezu sa ilegalnim duvanskim biznisom, zbog čega je bio krivično gonjen. Njega je crnogorska finansijska policija svojevremeno teretila da je, švercujući cigarete Duvanskog kombinata, oštetio budžet za 10,5 miliona eura.

Posljednjih nekoliko godina, poslujući iz Beograda bavio se i međunarodnom distribucijom oružja. Nakon izborne kampanje 2016. godine Specijalno državno tužilaštvo istraživalo je tokove novca kojim je finansiran Demokratski front, a Davidović je bio pod posebnim provjerama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Dedinje ct
21.11.2020-17:00 17:00

I njemu politika oslacala.