Petak, 24 Maja, 2024
Rubrika:

PKS: Puna podrška otporu građana Tuzi i Đeljošaja, ovo su političke a ne zdravstvene mjere

Građanine Crne Gore, ODUPRI SE, poručuju iz PKS

Patriotsko komitski savez daje punu podršku otporu građana Tuzi i gradonačelniku Niku Đeljošaju, koji su reagovali na selektivne mjere vlasti na čelu sa Srpskom pravoslavnom crkvom, a koji su juče „naredili“ zatvaranje kafića i ugostiteljskih objekata u toj opštini, saopšteno je iz tog saveza.

“Smatramo da su ovo političke mjere, nipošto zdravstvene, obzirom da su Tuzi opština koja je u zelenoj zoni, dok je , recimo, Nikšić , u četvrtoj i možda najugroženija opština širom otvorenih granica za razne emisare Aleksandra Vučića, koji paradiraju kroz grad i državu, pa nikom ništa”, navode u saopštenju.

Zloupotreba policije, koja je, kako kažu, stigla u Tuzi, “sramna je odluka ministra unutrašnjih poslova i vd direktora policije, jer se ne sjećamo da su istom ažurnošću „lovili“ pripadnike podzemlja koji su po Crnoj Gori živjeli slobodno, bio im plaćen smještaj u hotelu, a omogućen im i bezbjedan izlazak kad je već „prigustilo“ od pitanja zašto su takvi ljudi miljenici prvog pendreka Crne Gore”.

“Otvorene granice zbog lokalnih izbora, a zatvoren medjugradski saobraćaj i kafići? Što onda policija nije uhapsila Krapovića i družinu prije neki dan kad su nam stigli u Nikšić iz „zatvorene Budve?“ Dok se litijalo i lizale kašikice, branila su se vjerska prava, a šta je sa pravima Albanaca u Tuzi? I kako se usuđujete da ih kršite?

Patriotsko komitski savez je davno rekao da ovo „nije moja vlada“, i da treba sve odluke, suprotne pravu i zakonu, bojkotovati. U tom smislu, dajemo punu podršku Albancima u Tuzi i njihovoj lokalnoj upravi, jer je apsolutno jasno da se nova vlast ne umije i neće izboriti sa epidemijom, zbog zadatka kojeg su dobili da učine sve da odrade „Bitku za Nikšić“. Građanine Crne Gore, ODUPRI SE”, zaključuju iz PKS.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Marojević
25.02.2021-15:32 15:32

Puna podrška građanima Tuzi i Đeljošaju. On je sjajan političar, i pravi predstavnik albanskog naroda u CG. Odluka vlade je očigledno politička, ali nije jasno da jedan legalista poput Premijera ne dođe na goruću situaciju i objasni građanima da je napravljena greška.
Možda Premijer ima susret sa Mićovićem jer je pitanje Tuzi u odnosu na srpski svet daleko manjeg značaja.