Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

OPERACIJA ”SVETI MITRALJEZ”: Da li Podgorica postaje operativni centar svetosavskog ekstremizma?

Militarističko-operativnim djelovanjem takozvane SPC najviše je pogođena Podgorica, gdje ova organizacija svetosavskim marionetama koje je dovela na vlast debelo naplaćuje svoju političku podršku i otvoreno ih reketira. U okviru operacije koja je u određenim dijelovima javnosti postala poznata pod kodnim imenom ''sveti mitraljez'', u Glavnom gradu je planirana izgradnja mreže širokog raspona preko koje SS planira da Podgoricu pretvori u operativno-bezbjednosni centar za širenje velikosrpske hegemonije i antidržavnu subverziju

Piše: Balša Knežević

Zlokobna, militaristički ustrojena, hegemonsitičko-velikosrpska organizacija svetosavska sekta (SS), poznata i pod akronimom SPC, ubira plodove podrške ”oslobodiocima” koje su doveli na vlast nakon pobjede na izborima 30. avgusta 2020. godine.

Tu izbornu pobjedu, kako smo već više puta najavili i predvidjeli, svetosavska sekta ”oslobodiocima” sada skupo napalaćuje i koristi period kada je u zenitu moći da utvrdi svoj operativni i politički uticaj.

Kako smo mogli da se uvjerimo prethodnih dana, u tome im svesrdno pomaže trenutna vladajuća garnitura koja se na pozicijama moći našla prije svega zahavljaujući političkim litijama u organizaciji takozvane SPC i njenog pokojnog prvog operativca Amfilohija Radovića.

Umjesto da se nova vlast skoncentriše na bolji život građana, izgradnju objekata od društvenog značaja kao što su škole, vrtići, domovi zdravlja, milionski iznosi se sipaju u kasu takozvane SPC – inostrane organizacije čiji je jedini cilj u Crnoj Gori da radi kao ispostava Beograda i velikosrpske hegemonije. Samo je odlazeća Vlada iz budžeta posljednjih 10 mjeseci opredijelila više od 1,7 miliona eura podrške takozvanoj SPC. Pritom, u pitanju su samo podaci koji su objelodanjeni ili zvanično najavljeni, a tu nijesu uračunate mnogobrojne izdašne donacije koje su svetosavski aparatčici na čelu velikih državnih preduzeća kao što su EPCG, CEDIS, Rudnik uglja, ”sipali” ovoj organizaciji.

Joanikije došao u Glavni grad da svetosavskoj podvižnici i njegovoj marioneti Jeleni Borovinić Bojović preda račun

Podgorica postaje operativni centar militarističke SPC

Militarističko-operativnim djelovanjem takozvane SPC najviše je pogođena Podgorica, gdje ova organizacija svetosavskim marionetama koje je dovela na vlast debelo naplaćuje svoju političku podršku i otvoreno ih reketira. U okviru operacije koja je u određenim djelovima javnosti postala pozanta pod kodnim imenom ”sveti mitraljez”, u Glavnom gradu je planirana izgradnja mreže širokog raspona preko koje SS planira da Podgoricu pretvori u operativno-bezbjednosni centar za širenje velikosrpske hegemonije i antidržavnu subverziju.

Javnosti je ovaj plan najavljen kada je prije neokliko dana delegacija crnogorske filijale svetosavske sekte (SS) takozvane Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP), na čelu sa šefom ”lokalne” operative Jovanom Mićovićem – Joanikijem, posjetila Glavni grad i sastala se sa svetosavskom podvižnicom, operativkom velikosrpske politike na čelu SO Podgorica Jelenom Borovinić Bojović.

Nedugo nakon sastanak sa Borovinić Bojović, u javnost je isplivala informacija da je takozvana SPC podnijela Skupštini Glavnog grada nekoliko ”sugestija” (čitaj naloga) za izmjenu i dopunu urbanističkog plana Podgorice, čija je izrada u toku. S obzirom da se svetosavskoj sekti ne smije reći NE, svi prijedlozi su usvojeni i u narednom periodu trebalo bi da u Podgorici bude podignuto sedam vjerskih objekata, što je kodno ime za operativne baze ove organizacije.

Kada tome dodamo da je takozvana SPC od Vlade početkom prošle godine dobila saglasnost za izgradnju velelepnog zdanja kodnog imena ”crkveni dom”, površine 5.000  kvadratnih metara, koji bi trebalo da bude smješten uz Hram Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, jasno je da je okupacija Podgorice već detaljno isplanirana i da će uskoro biti realizovana.

Budući izgled operativne baze SS u Podgorici

Kada svemu tome dodamo da je vlast omogućila izgradnju i formiranje trenažnog centra za mlade svetosavske ekstremiste operativnog naziva ”Srednja vjerska škola Gimnazija „Sveti Sava” Podgorica” na Starom Aerodromu, onda je očigledno da će se Glavni grad Crne Gore naći u centru operativne mreže ove ekstremističke organizacije.

Militarističko-ekstremistička sekta dobila potpunu slobodu djelovanja

Na osnovu svega što je navedeno jasno je da je militarističko-ekstremistička organizacija, povezana sa obavještajnim službama Beograda i Moskve, dobila potpunu slobodu da sprovodi velikodržavne aktivnosti i jače nego ikad sabotira Crnu Goru.

S obzirom da se država nalazi u smrtnoj opasnosti od ove okupacione organizacije, čitaoce moramo opet podsjetiti o kakvom se zlu radi.

Svetosavska sekta predstavlja glavno subverzivno tijelo preko kojeg zvanični Beograd i nezvanična Moskva sprovode svoje velikodržavne, nacionalističke aktivnosti u državama Regiona. Pod najjačim udarom takozvane SPC već decenijama se nalazi Crna Gora koju centrala ove organizacije nastoji da uništi kao suverenu državu i integriše je u granice velikodržavnog projekta ’’srpski svet’’.

Tradicija subverzije

SPC i pojedini njeni istaknuti operativci u mantijama, duboko su umiješani u kriminalne radnje, veleizdaju, subverziju i saradnju sa inostranim bezbjednosno-obavještajnim službama.

Njihova nepočinstva su posebno došla do izražaja nakon 30. avgusta 2020. godine kada su u svojim subverzivnim poduhvatima imali punu podršku dvije svetosavske vlade, što je kulminiralo možda i najvećom veleizdajom u crnogorskoj istoriji – fukarskim i tajnim potpisivanjem takozvanog ”temeljnog ugovora”.

Treba podsjetiti da je SS u martu prošle godine i zvanično od najviše evropske instance Evropskog parlamenta (EP) označena kao glavni destabilizujući faktor i zastupnik ruskih interesa u regionu.

Funkcioneri SS u svom prirodnom okruženju: Specijalci, duge cijevi, pancir ćebe…

Portal Aktuelno pisao je kako su ekstremisti takozvane SPC koristili puteve u graničnom pojasu koji povezuju Republiku Srpsku i Crnu Goru koji su veoma slabo kontrolisani, da bi prokrijumčarili grupu od 30 ljudi (ekstremista – nap.a.) iz Trebinja prilikom ustoličenja Joanikija Mićovića na Cetinju 05. septembra  2021. godine, što je klasični pokušaj terorizma i saradnja sa sumnjivim kriminogenim strukturama.

Takođe smo pisali i o ulozi takozvane SPC da ekstremiste iz drugih država poveže sa političkim ”kontaktima” u Crnoj Gori. Osoba koja je duboko upletena u ekstremističko-subverzivnu mrežu crkve Srbije, i za koju se spekuliše da koordinira radom takozvanog bratstva ”Zavjetnici Tvrdoš”, je predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević, poznatiji pod nadimkom Šubara zbog svojih ekstremnih neočetničkih svjetonazora.  Odavno se spekuliše da je Kovačević, inače vatreni podržavalac Milatovića, po sugestijama iz SS, kancelariju predsjednika opštine pretvorio u operativni čvor ekstremističkih, svetosavskih grupa.

”Vjernici” SS

Treba podsjetiti da je glavni logistički centar u Banjanima manastir Kosijerevo, u kome su planirane sve aktivnosti vezano za predizbornu kampanju 2020. godine i političke litije pokrenute od strane SPC. U tom kontekstu pojedini izvori pominju i nabavku kalašnjikova za izazivanje nereda i sukoba u Crnoj Gori.

Takođe smo iznosili i dokaze o umreženosti velikosrpskih snaga u Crnoj Gori sa logističkim centrima iz Republike Srpske i Srbije, koji su direktno podržavani iz Moskve.

Osim Aleksandra Vučića, njegovog pajtaša Milorada Dodika, crnogorskih političara i funkcionera takozvane SPC, kao važan dio svetosavske mašinerije za hibridno ratovanje protiv Crne Gore pominju se i visoki funkcioneri Srpske napredne stranke (SNS).

Kada svemu ovome dodamo tradiciju nepočinstava, ratnohuškanja, podsticanja međunacionalne, međuvjerske mržnje, onda je jasno koja politika stoji iza ”evropljanina” Milatovića.

Saradnja sa obavještajnim službama i terenski rad

Takozvana SPC se decenijama dovodi u vezu sa tajnim službama, a operativci u mantijama su odavno poznati kao najbolji terenski agenti, jer uživaju povjerenje među prostim i neupućenim narodom.

Portal Aktuelno pisao je o propagandnom radu takozvane SPC, kao i o vezi između Ruske pravoslavne crkve (RPC) i njenog šefa Kirila Gunđajeva, sa svetosavskom sektom (SS).

Takođe smo pisali o visokorangiranim rashodovanim operativcima kao što su pokojni Amfilohije Radović – ”Pukovnik” i njegovom nasljedniku u operativnoj liniji Veliboru Džomiću – ”Vraču”, ali i o nižerangiranim operativcima koji predstavljaju neizostavan dio subverzivnog djelovanja.

Hibridni rat zvaničnog Beograda i nezvanične Moskve u cilju integracije Crne Gore u granice velikodržavnog projekta kodnog naziva ”srpski svet”, ne bi mogao da se zamisli bez operativnog rada ”mantijaša” iz takozvane SPC. Podgorica je samo dio najnovijeg okupacionog plana crnomantijaških, velikosrpskih ekstremista.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

23 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
30.06.2023-12:14 12:14

Sve smo mi krivi..gledamo ovu katasrofu..primitivnog sektaskog svijeta..Zasto se Crnogorska crkva ne brani..par rijeci progovori i to je sve..

Misirac
30.06.2023-14:09 14:09
Reply to  Tara

Kakve ti imas veze sa bilo kojom crkvom kada si muslimanka ?

Tara
30.06.2023-22:19 22:19
Reply to  Misirac

sektaska avetinjo..

grana
30.06.2023-17:19 17:19
Reply to  Tara

o Sveti Boze! Popovi i puske!! PP = ili je to po lekarskoj preporuci ” po potrebi”! Strasno i uzasno. Kakva je to zemlja sto to tolerise? Zar omladina da se na njijh ugleda?

Botkić
30.06.2023-19:08 19:08
Reply to  grana

Boili li Vas istina, SrBčići?!
CRKVA SRBIJE VAM JE:
1. PEDOFILSKA – SUDIM IM SE U SRBIJI I U CG
2. PRAVOSNAŽNO PRESUĐENA ZA GENOCID I TO JE JEDINA CRKVA
3. EVROPSKI PARLAMENT JE DONIO REZOLUCIJU O NJENOM EKSTREMISTIČKOM DJELOVANJU
4, IMAJU BRATSKA ČIJI ČLANOVI SU UBICE I KRIMINALCI, A SA ISTIM RUKOVODE I RADE IM PRLJAVE POSLOVE
5. NABAVLJALI ORUŽJE PREKO ŠKALJARACA – 100 KOLAŠA DA JE DOKAZANO

SAD MI OBJASNITE, ŠTA JE VAŠ TO SVTOSAVSKI BOG, OSIM ĐAVO SOTONSKI!

Tara
30.06.2023-22:21 22:21
Reply to  Botkić

Imas pravo..njihova djeca leze na pod..i kad ih pop miluje ..misle da je to Bog sektaski naredio..

FreeMonten
06.07.2023-14:40 14:40
Reply to  Tara

svetosavska sekta iliti nasi domicilni talibani

Botkić
30.06.2023-12:34 12:34

Svaka čast! Da je sreće svetosavski mantijaši bi bili ustoličeni većinom u Spuž!

Misirac
30.06.2023-14:09 14:09
Reply to  Botkić

Srecom pa vas nema ni saka jada …

Botkić
30.06.2023-19:15 19:15
Reply to  Misirac

Neka, Srbčiću. Sva sreća što imate zdravo tkivo u Srbiji koje se budi, inače biste kao nacija bila biolesnička zbog ideologije monstruozne koju zastupate.

Uros
30.06.2023-13:40 13:40

Tara svaki tvoj komentar najvise govori o tvojoj primitivnosti. Sto se tice NVO CPC dobro je da mogu naci nekoga da im otkuca saopstenje, toliko su jaki i brojni.

Misirac
30.06.2023-14:10 14:10
Reply to  Uros

Tara je gradjanka EU koja radi moleraj, ciscenje i ostale intelektualne poslove.

Botkić
30.06.2023-19:05 19:05
Reply to  Misirac

SrBčiću, koji primitivizam iz tvojih mizoginih stavova isplivava. Zanimljivo da ti znaš da Tara moleriše i koje je vjere? Mora nekakva svetosavska vidovitost psihijatrijskog slučaja hahahhahahahaha O tugice, tužna. Tu sam ja da ti objasnim o tvojoj sektici sve. Samo pitaj!

Botkić
30.06.2023-19:15 19:15
Reply to  Uros

Boili li Vas istina, SrBčići?!
CRKVA SRBIJE VAM JE:
1. PEDOFILSKA – SUDIM IM SE U SRBIJI I U CG
2. PRAVOSNAŽNO PRESUĐENA ZA GENOCID I TO JE JEDINA CRKVA
3. EVROPSKI PARLAMENT JE DONIO REZOLUCIJU O NJENOM EKSTREMISTIČKOM DJELOVANJU
4, IMAJU BRATSTVA ČIJI ČLANOVI SU UBICE I KRIMINALCI, A SA ISTIM RUKOVODE I RADE IM PRLJAVE POSLOVE
5. NABAVLJALI ORUŽJE PREKO ŠKALJARACA – 100 KOLAŠA DA JE DOKAZANO

SAD MI OBJASNITE, ŠTA JE VAŠ TO SVETOSAVSKI BOG, OSIM ĐAVO SOTONSKI!

Misirac
30.06.2023-14:08 14:08

U toj “svetosavskoj sekti” si krsten kao i cela tvoja familija.Dok si isao u Osnovnu skolu, gimnaziju i fakultet u Beogradu, pricao si srpskim jezikom.

Botkić
30.06.2023-19:03 19:03
Reply to  Misirac

De si, BRE, SrBčiću? Kako si? Kakve veze ima đe je ko kršten, objasni? Šta propagrira pravoslavlje? Problem je što je ova svetosavska sekta je odstupila od crkvenih kanona (VEZE SA PRAVOSLAVLJEM NEMA) i za mnoge je propisano anatemisanje. Pitanje koje je bitno zašto Vaseljsnka patrijaršija ih nije anatemisala?!
Imaju presude za genocid, Evropski parlemnt je takođe prepoznano ekstremističko djelovanje, imaju bratstva kriminalaca kojim rukovode, nabavljali 100 kolašala preko Škaljara, pedofilija… LICE SAMOG ĐAVOLA SU!

Tara
30.06.2023-22:26 22:26
Reply to  Botkić

Ovaj Mis-irac-..malog rasta..debeljucac…ima vise imena..totalno zatucen…srbijanskim-popovskim pedofilima..

kalimero
30.06.2023-19:16 19:16

Politička, paravojna, genocidna organizacija crkva Srbije nudi klerofašizam, ratna osvajanja, protivljenja novih humanističkih rešenja. Crkva Srbije ne izučava prirodne nauke, matematiku, fiziku, astronomiju, hemiju,…, humanističku filozofiju, filozofiju ljudskih prava, za njih je zemlja ravna ploča, negiraju teoriju praska u svemiru i nastanak zemlje, Darvinovu evoluciju nastanka života, žena ne može biti učiteljica, crkva ne može da vodi državu i državnu politiku nezna šta je porezna politika, urbanizam, ekonomiju. Šizma SvetoSavlja (SS) je izopštena kao i Ruska Crkva iz Vaseljenske patrijaršije dok se ne odreknu klerofašizma ratnog osvajanja, i negiranja susednih država, i naroda. Dobro su plaćeni, žive u simbiozi sa… Pročitaj više »

Manojlo
30.06.2023-19:47 19:47

Čim pipneš u vlast, Crkvu i radikale,
“Ko te plaća da pljuješ sve srpsko?”
Ne rođaci, vi ste popljuvali sve srpsko što je vrejdjelo, a donijeli pogan i fašizam na vlast…

Tijana
30.06.2023-19:48 19:48

Ma pazi ti ove Bosance poput merlina što su postali pametni i znaju šta je dobro za Srbiju?
To prvo branilo miloševića, karadžića i ratka, svi završili na robiji.
Sad vučića radikala, zaviše Srbiju u crno.
Manite se Srbije, ajd u RS pa vodite politiku…

Rajka
30.06.2023-19:49 19:49

Kukaju na najveci americki nosac aviona koji se usidrio ispred Splita.a ko brani drugoj vojnoj sili Rusiji da kresne svoj nosac aviona koji nema i usidri se na Karibima ???
A i ovi Amerikanci furaju neke cudne zastave po jadranskom moru.

Arsenije
30.06.2023-19:52 19:52

Srbi veruju da je apatinsku pivaru osnovao neki Srbin.
Habsburzi su osnovali pivaru,tj.njihova privredna komora i u njoj su tehnolozi bili Cesi i Nemci.
Inace JELEN pivo je nastalo 70tih prosloga veka i obicna je splacina.
Sveti Sava limenkicom SKLJOC

openbalkOn
30.06.2023-21:55 21:55

a što je sa srebreničkim dubrovačkim i žrtvama šahovića i bijlog terora