Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Nišić: Podaci dobijeni popisom da se iskoriste za kreiranje socijalnih politika

Nišić je saopštila da su građani slobodni da se izjasne na način kako oni osjećaju, i da te podatke provjere ako budu htjeli

Ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić kazala je da je ponosna na sve napore koje je uložio premijer Milojko Spajić kako bi došlo do popisa. Ona je u emisiji “Link” na Radiju Crne Gore istakla da su podaci koji se prikupe popisom bitni za kreiranje socijanih politika za građane Crne Gore.

Nišić je saopštila da su građani slobodni da se izjasne na način kako oni osjećaju, i da te podatke provjere ako budu htjeli.

Smatra da će popis uspjeti.

Nišić se osvrnula i na sjednicu Socijalnog savjeta koja je održana u subotu. Podsjetimo, Socijalni savjet predložiće Vladi da usvoji izmjene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju (PIO), koje podrazumijevaju da starosna granica za odlazak u penziju bude 65 godina i za muškarce i žene, plus 15 godina radnog staža.

“Na sjednici Socijalnog savjeta jednoglasno smo dogovorili određene stvari uz obećaje da će se socijalni dijalozi nastavljati. Ja se javno zahvaljujem svim našim socijalnim partnerima na jednoj inkluzivnosti i trudu da jedna odluka tog tipa bude i jednoglasna”, saopštila je Nišić.

Ministarka je poručila da sve dok je na čelu Ministarstva rada i socijalnog staranja, socijalni dijalog će imati prioritet.

“Moja uvjerenja su apsolutna i bez dilema da će od prvog januara građani imati minimalnu penziju 450 eura. Ne vidim tu nikakve smetnje da do toga ne dođe. To je u interesu svih naših građana, dogovoreno je na nivou vlade, sad slijede dalji koraci”, poručila je Nišić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve