Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Nikolić: Lekić samouvjereno izgovara neistine

Lekićevi lični animoziteti, kaže Nikolić, navode ga da se služi neistinama i klevetama

Miodrag Lekić ne krije svoju ozlojeđenost što se njegove karijerističke ambicije već decenijama ne poklapaju sa političkom realnošću, i iz nekog razloga kao krivca za taj raskorak njegovih želja i okolnosti, fokusira predsjednika Mila Đukanovića, saopštio je portparol i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore Miloš Nikolić.

Lekićevi lični animoziteti, kaže Nikolić, navode ga da se služi neistinama i klevetama.

“Tako je njegova izjava u kojoj kaže kako je predsjednik Crne Gore slao neka pisma stranim državama povodom naimenovanja ambasadora – potpuna izmišljotina. Samouvjerenost i arogancija sa kojom je nastupio poslanik Lekić, ravna je veličini neistine koju je juče saopštio na jednom provladinom mediju. Za gospodina Lekića – da se ne bi više kompromitovao u javnosti, i bio u funkciji spinera intriga – kao i za dio javnosti koji je možda doveden u zabludu ovakvim manipulacijama, napominjemo da nije tačno da je predsjednik slao pisma bilo kojoj državi u vezi sa agremanima ambasadora”, poručio je poslanik DPS.

Prema njegovim riječima, o pokušaju netransparentnog postupanja Vlade odnosno MVP, i “kršenju procedure i dobre prakse u procesu imenovanja ambasadora”, domaća i međunarodna javnost je informisana putem javnog saopštenja.

“I to je činjenica koju je i prije nekoliko mjeseci saopštila i savjetnica predsjednika, samo gospodin Lekić to nije pratio ili ne zna”, dodao je Nikolić.

Kao bivši diplomata i trenutni predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, dodaje on,  Lekić bi trebalo da “barata činjenicama u vezi sa pomenutom temom, da razlikuje pismo šefa države od javnog saopštenja, a ne da samouvjereno i arogantno saopštava neistine”.

“Ipak, ako mu je promaklo, opravdanje ima u okolnosti da je tih dana, u vrijeme dok je ova tema bila aktuelna u parlamentu a tim povodom se oglašavao i Kabinet predsjednika, gospodin Lekić, u javnosti slovio za potencijalnog novog premijera kandidovanog od strane Demokratskog fronta. U takvim okolnostima, nadomak zadovoljenja svojih višedecenijskih ambicija, vjerujemo da mu je pažnja za pitanja vanjske politike malo popustila”, zaključio je Nikolić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sara
05.11.2021-16:50 16:50

Lekic je stari cetnik..on je bio od prvog dana protiv drzave CG i njene nezavisnost..sto je veca tragedija..ovaj svetosavac se hrani od nasih drzavnih crnogorskih para..