Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Lekić: Ne bi bilo dobro da se vlast sastavlja po obrascu trgovačko-dioničaraskog društva

On ističe kako je potreban, ne ovakav nastavak 30. avgusta, već popravni ispit. I to za građenje pravne države, racionalne ekonomije i duhovno – vrijednosnog jedinstva zemlje

Lider Demos Miodrag Lekić osvrnuo se na današnji susret delegacije SNP- DEMOS sa delegacijom PES-a, te kazao da je bilo uočljivo da je proces konstitisanja vlade, kojem prethodi konstituisanje parlamentarne većine, još uvjek u nekom zaletu.

“Na sastanku sam ukazao da je najprije neophodno imati svijest o dubini krize u Crnoj Gori danas. Da ozbiljne, pa i riskantne poremećaje crnogorskom društvu ne mogu sakriti propagandni vatrometi koji izgleda postaju dominantan oblik vođenja politike ovdje”, istakao je Lekić.

On je ocijenio, kako ne bi bilo dobro da se vlast sastavlja “po nekom obrascu trgovačko-dioničaraskog društva”.

“Smatram da vlast treba da se konstituiše i na osnovama zahtjeva građana od 30. avgusta 2020. koji su, pored odredjenih rezultata, uglavnom iznevjereni”, kazao je Lekić.

On ističe kako je potreban, ne ovakav nastavak 30. avgusta, već popravni ispit. I to za građenje pravne države, racionalne ekonomije i duhovno – vrijednosnog jedinstva zemlje.

“To je pravac prema kojem treba da se usmjere sve ozbiljne i progresivne snage našeg društva”, zaključio je Lekić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve