Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Nedović: Abazović kontinuirano doprinosi nanošenju štete građanima i privredi

Ne ulazeći, kaže Nedović, u lične ''ratove'' premijera sa pojedinim privrednicima, premijer Abazović, smatra on, kontinuirano doprinosi nanošenju štete građanima i privredi

Svoju opšte poznatu nesposobnost tehnički premijer ne smije prikrivati kršenjem zakona, poručio je član centralnog Koordinacionog odbora Građanske inicijative “21. maj”, Andrej Nedović.

“Ovih dana smo svjedoci da je Abazović sa svojim „manjinskim ekspertima“ odlučio da preko noći otkaže ugovor koncesionoj kompaniji “Pomorski saobraćaj” koja je obavljala linijski prevoz putnika i vozila na relaciji Kamenari – Lepetane. Kao i u slučaju brojnih drugih odluka smijenjene Vlade sve je urađeno bez detaljne analize i sagledavanja svih rizika koju mogu proisteći iz takvog postupka”, ističe on.

Ne ulazeći, kaže Nedović, u lične „ratove“ premijera sa pojedinim privrednicima, premijer Abazović, smatra on, kontinuirano doprinosi nanošenju štete građanima i privredi.

Ovoga puta, dodaje, na meti su stanovnici, ugostitelji u turistički privrednici Boke.

“Inače, juče je odlazeći premijer najavio da će tajekti za liniju Kamenari – Lepetane biti nabavljeni po hitnoj proceduri. Podsjećamo da uslov za pokretanje postupka hitne nabavke nastaje u cilju otklanjanja i sprječavanja opasnosti od nepredviđenih događaja na koje naručilac nije mogao uticati, a koji mogu izazvati ugroženost zdravlja i života građana. Samim tim, nabavka trajekta ne ispunjava niti jedan uslov za pokretanje postupka hitne nabavke, što nas navodi na sumnju da se radi u korupciji ili nekom prećutnom i sumnjivom dogovoru. Zato očekujemo hitnu reakciju nadležnih inspekcijskih organa ukoliko se pokrene postupak hitne nabavke kao i tužilaštva koje mora štititi interese građana. Svakako, pratićemo kako će se ovaj slučaj završiti a do tada kako i sam Abazović preporučuje građanima „idite okolo“”, poručuje Nedović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve