Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Ministarstvo prosvjete: Nećemo tolerisati govor mržnje u slučaju Zoje Đurović

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, osudilo je navode direktorice podgoričke Umjetničke škole za muziku i balet Vasa Pavić Zoje Đurović, koja je, navode iz resora Vesne Bratić, na sramotan i neprikladan način uvrijedila jedan dio stanovnika naše zemlje

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, osudilo je navode direktorice podgoričke Umjetničke škole za muziku i balet Vasa Pavić Zoje Đurović, koja je, navode iz resora Vesne Bratić, na sramotan i neprikladan način uvrijedila jedan dio stanovnika naše zemlje.

Đurović je na svom Fejsbuk profilu osobama koje su tokom ratnih dešavanja izbjegle u Crnu Goru, a koje su, kako smatra, zloupotrijebile gostoprimstvo, poručila da se polako pakuju.

“Građani i građanke Crne Gore su ovih dana bili svjedoci kontaminacije javnog prostora šovinizmom, netolerancijom i eklatantnim primjerima govora mržnje. U tom smislu, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, uvažavajući prava svakog pojedinca i težeći otvorenom i tolerantnom društvu, najoštrije osuđuje poražavajuće ispade direktorice podgoričke Umjetničke škole za muziku i balet ‘Vasa Pavić’, Zoje Đurović, koja je na sramotan i neprikladan način uvrijedila jedan dio stanovnika naše zemlje”, navode iz Ministarstva.

Kako su istakli, stav Ministarstva o krajnje neprimjerenim istupima ovog tipa za 21. vijek i jedno civilizovano društvo, od ranije je jasan i poznat javnosti.

“Međutim, smatramo da je još jednom neophodno poslati poruku da zaprepašćujući diskurs nejednakosti, diskriminacije, ksenofobije, i svih ostalih vidova netrpeljivosti, ne smije i neće biti tolerisan.Samo društvo u kome je svako dobrodošao, bez obzira na međusobne razlike, treba da bude vrijednost kojoj težimo “, kazali su iz Ministarstva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve