Četvrtak, 23 Maja, 2024
Rubrika:

Formiraće se radna grupa za provjeru diploma na privatnim i javnim obrazovnim ustanovama u regionu

Na ovaj način će, naglašavaju, Ministarstvo i Vlada Crne Gore sistematskim pristupom stati na put zloupotrebama načina dobijanja obrazovnih isprava na svim nivoima obrazovanja

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija će, na osnovu zaključka Vlade Crne Gore, formirati Međuresorsku radnu grupu koja će se baviti provjerom inostranih obrazovnih isprava na privatnim i javnim obrazovnim ustanovama u regionu.

Radnu grupu će, kako navode, činiti predstavnici Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija, Ministarstva pravde, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva finansija, Ministarstva javne uprave, Uprave policije, Državnog tužilaštva, Uprave za inspekcijske poslove, Unije poslodavaca i Privredne komore i predstavnika NVO/Udruženje građana.

“Primarni zadatak Radne grupe će biti da predloži model provjere inostranih obrazovnih isprava o završenom srednjem i visokom obrazovanju stečenom na privatnim i javnim obrazovnim ustanovama u regionu. Takođe, Radna grupa će kroz saradnju sa poslodavcima, prvenstveno u javnom sektoru, obezbijediti provjeru obrazovnih isprava zaposlenih lica”, ističe ovaj resor.

Na ovaj način će, naglašavaju, Ministarstvo i Vlada Crne Gore sistematskim pristupom stati na put zloupotrebama načina dobijanja obrazovnih isprava na svim nivoima obrazovanja.

“Ovo predstavlja odlučan korak Ministarstva i Vlade Crne Gore ka uspostavljanju adekvatnog mehanizma za prepoznavanje i vrednovanje kvitetnog obrazovanja”, poručuju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
LoMi
19.04.2024-09:25 09:25

Ajd da vidim i to čudo !!!