Petak, 8 Decembra, 2023
Rubrika:

Milatović: Njemačka konstruktivan i pouzdan partner koji podržava vanjskopolitički kurs Crne Gore

Podrška i pravilna percepcija važnosti integracije Crne Gore, ali i zemalja Zapadnog Balkana, u Evropsku uniju od strane Savezne Republike Njemačke visoko je cijenjena, dodao je Milatović.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović uputio je predsjedniku Njemačke Franku- Valteru Štajnmajeru srdačne čestitke povodom Dana njemačkog jedinstva.

„Povodom 3. oktobra – Dana njemačkog jedinstva, u ime građana Crne Gore i u svoje ime, upućujem Vam najsrdačnije čestitke i najbolje želje za napredak Vaše zemlje i blagostanje prijateljskog njemačkog naroda. Ovaj datum, naročito u ovim teškim vremenima za Evropu i transatlantsku zajednicu, nosi snažnu simboliku prijeko potrebnog jedinstva i solidarnosti. Kao Predsjednik Crne Gore, u skladu sa svojim ustavnim pravima ali i kroz lični autoritet, snažno se zalažem za odbranu evropskih vrijednosti i demokratskih načela, reafirmišući značaj uzajamnog povjerenja za izgradnju mira, stabilnosti i sveukupnog prosperiteta”, naveo je Milatović u ćestitci.

Koristim priliku da ponovim da je Crna Gora nepokolebljiva da zajedno sa svojim saveznicama u okviru NATO nastavi sa aktivnostima usmjerenim na podršku Ukrajini i nastavak odbrane njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta, kazao je predsjednik.

“Želim da istaknem kako je Njemačka uvijek bila konstruktivan i pouzdan partner koji aktivno podržava vanjskopolitički kurs Crne Gore, pružajući političku i ekspertsku pomoć ostvarenju naših strateških ciljeva. Podrška i pravilna percepcija važnosti integracije Crne Gore, ali i zemalja Zapadnog Balkana, u Evropsku uniju od strane Savezne Republike Njemačke visoko je cijenjena”, dodao je Milatović.

Uvjeravam Vas, kaže on, da Crna Gora ostaje fokusirana na sprovođenje neophodnih reformi u pravcu ubrzanja integracionog puta i poboljšanja životnog standarda građana, čemu sam i lično i profesionalno posvećen.

“Cijenim da će naše dvije države nastaviti da u narednom periodu razvijaju saradnju u cilju unapređenja odnosa zasnovanog na iskrenom prijateljstvu i savezništvu“, stoji u čestitci predsjednika Milatovića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
04.10.2023-10:50 10:50

Koji kurs podrzava Njemacka..Hiterovsko cetnicki..ili evropsko…Merkel je nanijela ogromnu stetu CG ..a bogami i Ukrajini..Ona je za sve ovo kriva…Putinova i Vuckova prijateljica..