Ponedjeljak, 17 Juna, 2024
Rubrika:

Pomorska linija Budva – Dubrovnik od 29. juna, cijena karte 55 eura u jednom pravcu

Spajić je kazao da je imajući u vidu koliko su ceste uske, teške za saobraćaj, i kolike su gužve ovakav vid saobraćaja je velika ispomoć dok ne napravimo ceste i autopiteve, za šta će, prema riječima premijera, trebati nekih pet do šest godina

Premijer Milojko Spajić najavio je na današnjoj konferenciji za medije uspostavljanje pomorske linije Budva – Dubrovnik. Cilj je, kako je rekao, bolja povezanost Budve kao primarnog turističkog tržišta u Crnoj Gori i Dubrovnika kao jednog od najbitnijih turističkih mjesta u Hrvatskoj. Linija će početi 29. juna ove godine.

Spajić je kazao da je imajući u vidu koliko su ceste uske, teške za saobraćaj, i kolike su gužve ovakav vid saobraćaja je velika ispomoć dok ne napravimo ceste i autopiteve, za šta će, prema riječima premijera, trebati nekih pet do šest godina.

Bojan Aljinović direktor kompanije Kompas, rekao je da se ideja rodila prije dvije godine.

-Imamo veliki broj gostiju koji idu u Crnu Goru svi su zainterrsovani da ovo uspije na komercijalnim osnovama i da u ljetnjim mjesecima olakšamo prevoz putnika. Linija je zamišpljena da prometuje svaki dan dva puta dnevno, sa jutarnjim polaskom iz Dubrovnika za Budvu, i vraća se u Dubrovnik i isto tako u popodnevnim satima – rekao je Aljinović.

Kazao je i da će cijena karte iznositi 55 eura u jednom smjeru, dok bi povratna trebala da iznosi 69 eura.

Na pitanje da li je sve ovo, uoči izbora u Budvi, svojevrsna zloupotreba državnih resursa, ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović i premijer su negirali takve navode.

-Nisam čuo da su igdje u svijetu rezultati zloupotreba resursa, i pozdravljam svakog ko postigne rezultat tako da svi treba da prave rezultate i tako promovišu svoje partije – rekao je Spajić.

Radulović dodaje da se “apsolutno ne radi” o zlupotrebi resursa uoči izbora.

-Ja sam naročito sam prepoznat po terenskom radu, Luku Budva smo vratili prije dva dana, i ovo smo najavili prije dvije nedelje – rekao je Radulović i negirao da to ima veze sa izborima u Budvi koji će btii održani u nedelju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve