Ponedjeljak, 17 Juna, 2024
Rubrika:

Milatović primio akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora

U odvojenim razgovorima, kako je saopšteno iz Službe za informisanje, sa ambasadorima u rezidenciji na Cetinju, Milatović im je poželio dobrodošlicu u Crnu Goru i uspješno obavljanje diplomatske misije u cilju daljeg jačanja bilateralnih odnosa među državama

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović primio je akreditivna pisma novoimenovanih i opunomoćenih ambasadora Suverenog Viteškog Malteškog Reda – Narćiza Salva di Pjetraganzilija, ambasadorke Tunisa – Imen Lajili Amari, ambasadorke Gane – Merin Benje i ambasadora Angole Emilija Migela de Carvaljo Sobrinja.

U odvojenim razgovorima, kako je saopšteno iz Službe za informisanje, sa ambasadorima u rezidenciji na Cetinju, Milatović im je poželio dobrodošlicu u Crnu Goru i uspješno obavljanje diplomatske misije u cilju daljeg jačanja bilateralnih odnosa među državama.

Foto: Služba predsjednika CG

Navodi se da tokom sastanaka, konstatovani su dobri i prijateljski odnosi Crne Gore sa državama koje predstavljaju, što je ocijenjeno kao “temelj za jačanje saradnje na bilateralnom planu”.

Foto: Služba predsjednika CG

Iz Službe su dodali da uz zahvalnost Milatoviću na prijemu, ambasadori su poručili da će tokom trajanja svojih diplomatskih mandata doprinositi daljem unaprjeđenju međudržavnih odnosa.

Foto: Služba predsjednika CG

Milatović je, navodi se u saopštenju, upoznao ambasadore sa aktuelnim prilikama u zemlji kao i osnovnim strateškim ciljevima Crne Gore: članstvom u Evropskoj uniji, jačanjem kredibilnosti Crne Gore kao članice NATO saveza i snaženjem dobrosusjedskih odnosa.

Foto: Služba predsjednika CG

On je ambasadore podsjetio da je Crna Gora istakla kandidaturu za nestalnu članicu Savjeta bezbjednosti UN, za period 2026-2027 i zatražio podršku Crnoj Gori od država koje oni predstavljaju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve