Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Medojević o posjeti Vukšića NATO-u: Očajnički pokušaj da obezbijedi podršku Alijanse

Čelnik Agencije za nacionalnu bezbjednost Crne Gore, Dejan Vukšić, boravi u radnoj posjeti Briselu, gdje je, kako je saopšteno iz Vlade, ostvario niz sastanaka sa visokim zvaničnicima NATO u sjedištu Alijanse, na čelu sa Dejvidom Katlerom, pomoćnikom Generalnog sekretara NATO

Nikada nijesam čuo da šef obavještajne agencije jedne zemlje članice NATO ide u javnu diplomatsku posjetu NATO. Kontakt point za komunikaciju države Crne Gore sa NATO je Ministarstvo odbrane i Ministar odbrane predstavlja Crnu Goru na političkom i državnom nivou u NATO, saopštio je lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

Čelnik Agencije za nacionalnu bezbjednost Crne Gore, Dejan Vukšić, boravi u radnoj posjeti Briselu, gdje je, kako je saopšteno iz Vlade, ostvario niz sastanaka sa visokim zvaničnicima NATO u sjedištu Alijanse, na čelu sa Dejvidom Katlerom, pomoćnikom Generalnog sekretara NATO.

-Jasno je da Krivokapić nema podršku ključnih zemalja NATO za imenovanje osobe koja ima veoma problematične odnose sa bezbjednosno interesantnim licima i nekim strukturama stranih zemalja koje nijesu članice NATO i da Vukšić vjerovatno očajnički pokušava da obezbjedi tu podršku. Ali to se nikako ne radi na ovakav način koji dovodi u pitanje autoritet Vlade, Premijera i Ministra Odbrane – navodi Medojević.

Medojević dodaje da je Krivokapić, ako je znao za ovu političku i diplomatsku posjetu NATO, onda je ugrozio kredibilitet države i obavještajne zajednice jer VD šef ANB-a ni u kom slučaju ne može da obavlja političke i diplomatske poslove. Njegova linija komunikacije sa NATO je preko Ministra odbrane.

-Haos u sektoru bezbjednosti i odbrane prijeti nacionalnoj bezbjednosti i uvodi Crnu Goru u zonu ozbiljne nestabilnosti. Ovakav lik je, zbog svoga enormnog ega i ambicija, spreman da uništi sektor bezbjednosti i odbrane i da izazove ozbiljne potrese u zemlji – zaključio je Medojević, dodajući da mu preporuka”nije haos koji je napravio u ANB-u i odluka da nastavi protivustavne i protivzakonite mjere tajnog nadzora nad liderima DF-a”

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nikola
09.03.2021-07:21 07:21

Eeeee govedo neopjevano, u sta tebe zivot prodje. Obrni, okrijeni, kad te virus izjede niko te se nece sjecat za tri danam pa ni Marina :)))))