Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Medojević: Krivokapiću ne odgovara popis

Postoje svi tehnički i logistički uslovi za održavanje popisa do kraja godine. Vlada DF bi sve završila za dva mjeseca. U novembru bi bio održan popis u skladu sa zakonom i našim međunarodnim obavezama

piše Nebojša Medojević (preuzeto sa Fejsbuk profila)

Apsolutno postoje svi tehnički uslovi za održavanje popisa.
Imamo iskusne popisivače, pripremljene formulare i uputstva za popisivače, gotov softver, provjerene procedure, odobren budžet… Jedino što nemamo, to je politička volja Prve i Druge familije koji kontrolišu Krivog.
Popis je i naša međunarodna obaveza po konvencijama UN. Bez popisa ne možemo imati relevatne informacije neophodne za kreiranje razvoja zemlje.
Milo Đukanović i Miško Perović ne žele popis jer bi on očistio fantome iz biračkih spiskova i utvrdio ko su državljani Crne Gore koji su više od 2 godine van CG i ažurirala bi se baza podataka boravišta, pa samim tim i birački spisak.
Ažuran birački spisak ne odgovara Krivom jer želi preko Mickeja da zloupotrijebi državne resurse za kupovinu birača za svoju stranku.
Postoje svi tehnički i logistički uslovi za održavanje popisa do kraja godine. Vlada DF bi sve završila za dva mjeseca. U novembru bi bio održan popis u skladu sa zakonom i našim međunarodnim obavezama.
Na kraju, redovni popis je civilizacijska tekovina. UN je od 1958. godine preuzeo principe popisa od Svgetskog Statističkog kongresa koji je ove principe ustanovio još u 19. vijeku.
Monstat je član UN Statistical Division gdje su Principi u primjeni.
Ako se popis ne radi u određeno vrijeme smanjuje se vrijednoat podataka i uporedivost. Kvari se mogućnost planiranja razvoja i upravljanja promjenama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve