Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević: DF je do kraja posvećen zaštiti pravoslavne hrišćanske crkve

Komesar Varhelji nam je rekao da je imao razgovor sa premijerom Markovićem i da mu je on rekao da je spreman da stavi van snage primjenu zakona dok se ne okončaju postupci pred Ustavnim sudom i Sudom za ljudska prava u Strazburu, tvrdi Medojević

Demokratski front tvrdi kako komesar za susjedsku politiku i proširenje Oliver Varhelji koji dolazi iz hrišćanske partije Mađarske, tokom sastanka sa liderom Pokreta za promjene Nebojšom Medojevićem, rekao da država Crna Gora nema šta da se miješa u organizaciju, ustrojstvo i djelovanje Crkve i da je to pitanje kanonskog prava i za to nadležan Vaseljenski Patrijarh, a ne bilo koja partija ili partijski predsjednik.

foto DF

“On nas je upoznao sa praksom u Mađarskoj, gdje Vlada prvo postigne sporazum sa Crkvom o zakonu, pa onda ide u parlament. DF je veoma zadovoljan da je EU ponovila naše argumente iz Skupstine, kada smo upozoravali vladajuće partije da ne ulaze u ovako grubo kršenje Ustava i evropskih standarda”,  kazao je predsjednik Pokreta za promjene.

Medojević je kaže, upoznao komesara Varheljija o namjeri, kako tvrdi, Đukanovića kao poslednjeg komunističkog diktatora da suspenduje Ustav i da direktno stavi pod komandu sve grane vlasti i otvoreno uvodi diktaturu u Crnoj Gori.

“Jasno smo prenijeli poruku Crkve i vjernog naroda da se sramni zakon odmah stavi van snage. Komesar Varhelji nam je rekao da je imao razgovor sa premijerom Markovićem i da mu je on rekao da je spreman da stavi van snage primjenu zakona dok se ne okončaju postupci pred Ustavnim sudom i Sudom za ljudska prava u Strazburu. Predstavnici DF su jasno istakli da to za nas nije dovoljno i da mi stojimo iza stava Crkve da je uslov svih uslova za mirno rješenje krize povlačenje Zakona. Ovdje se vodi bitka za temeljna ljudska prava i DF je do kraja posvećen zaštiti naše pravoslavne hrišćanske crkve , naše tradicije i našeg identiteta”, poručio je Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve