Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Marković: Ministarstvo kulture dužno da vodi računa o zaštiti kulturnih dobara, a ne Kovač

''On bi trebao da ima veze sa tim da usaglasi Temeljni ugovor sa Crnogorskom pravoslavnom crkvom, a on to nije uradio nego je postupio blago rečeno nekorektno prema predstavnicima CPC''

Ministarstvo za kulturu je dužno da vodi računa o zaštiti kulturnih dobara pod državnom zaštitom, a ne da o tome vodi računa ministar pravde koji sa tim ne bi smio da ima veze, poručila je predsjednica OO Liberalne partije (LP) Nikšić Jelena Marković.

“On bi trebao da ima veze sa tim da usaglasi Temeljni ugovor sa Crnogorskom pravoslavnom crkvom, a on to nije uradio nego je postupio blago rečeno nekorektno prema predstavnicima CPC i to što on određuje pomoć crkvi Srbije za devastaciju sakralnih objekata kojinsu pod zaštitom drzave govori o njemu kao čovjeku”, napisala je Marković u objavi na Twitter-u.

Ovim postupkom je, po njenim riječima, “diskriminisao” Crnogorsku pravoslavnu crkvu.

“Kao i druge vjerske zajednice u Crnoj Gori jer uporno i snažno favorizuju jednu vjersku zajednicu, a to je crkva Srbije što je nedopustivo jer sve vjerske zajednice kako je zakonom definisano treba da su ravnopravne, a vidimo kako pstupa Ministar Kovač i ovim pokazuje kako se zloupotrebljava službeni položaj na štetu drugih. A juče nije bilo u drzavnoj kasi za našu budućnost i mlade nego su se pod pritiskom našla stedstva da bi otputovali za Japan. Ljekova za najugroženije pecijente nemamo, nemamo za srušenu Osnovnu školu, ali za Crkvu Srbije ima. Neka građani dobro razmisle i vide ko i kako vrši vlast”, dodala je Marković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve