Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Marković: Milatović trebao da raspiše sve lokalne izbore u jednom danu, a ne da ih neracionalno razdvaja

Prema njenim riječima osim što je ova neracionalna odluka problematična sa aspekta finansija, dodatno je štetna i zbog mogućih tenzija u društvu, koja ne doprinosi dinamičnom razvoju i takvu atmosferu građani ne žele

Raspisani lokalni izbori u Andrijevici za 2. jun, nakon što su već raspisani u Budvi za 26. maj, nastavak je prakse koju nažalost nastavlja aktuelni predsjednik od svog prethodnika, saopštila je poslanica Pokreta Evropa sad Branka Marković.

“Bivši predsjednik države Milo Đukanović pozivajući se na svoje ustavno ovlašcenje raspisao je u nekoliko opština odvojeno redovne lokalne izbore u tri nedjelje zaredom u toku juna 2022. godine, što je i sada očigledno nastavak iste prakse. Ako uzmemo u obzir da se očekuje uskoro raspisivanje lokalnih izbora u Kotoru i Šavniku, onda ćemo i ovog puta imati nepotrebno najmanje tri vikenda zaredom izborne procese, što je jako loše iz više razloga”, istakla je ona.

Prema njenim riječima osim što je ova neracionalna odluka problematična sa aspekta finansija, dodatno je štetna i zbog mogućih tenzija u društvu, koja ne doprinosi dinamičnom razvoju i takvu atmosferu građani ne žele.

“Očekujem da odgovorni društveni činioci u narednom periodu pokrenu inicijativu i nađu rješenje kako bi se ispravile neracionalne odluke predsjednika države”, zaključila je Marković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve