Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Lekić: Zalažemo se za kraj lebdećeg stanja u zemlji i početak odgovornog vođenja države prema Evropskoj uniji

Kako je istakao, iz DEMOS-a podržavaju politički dogovor za izlazak iz krize čija dubina “ne samo da kontinuirano iznevjerava očekivanja građana, već sve češće prozvodi političke poklone nosiocima prethodnog kriminalizovanog i korumpiranog režima”.

Pošto je više nego jasno da poslije godinu dana od konstituisanja nove vlasti nije ostvaren ni ozbiljniji početak novog vrijednosno – funkcionalanog sistema obećanog građanima na izborima, DEMOS ostaje na pozicijama da su neophodne hitne, osmišljene i javno odgovorne promjene u sistemu funkcionisanja vlasti, kazao je predsjednik te politićke partije, Miodrag Lekić.

Kako je istakao, iz DEMOS-a podržavaju politički dogovor za izlazak iz krize čija dubina “ne samo da kontinuirano iznevjerava očekivanja građana, već sve češće prozvodi političke poklone nosiocima prethodnog kriminalizovanog i korumpiranog režima”.

Puna konsolidacija vlasti koja podrazumijeva i formiranje nove vlade, dodoao je Lekić, “ovoga puta neimprovizovano i na misterioznim mjestima kao prije godinu dana, već transparentno prema modelima zapadnih parlamentarnih demokratija – jeste imperativ trenutka”.

On je dodao da su, navodne alternative samo nastavak dvije propagande.

“S jedne strane, nastavak neubjedljivih obećanja građanima da će sa poreskom reformom bez povećanja produktivnosti i izgradnje racionalnog privrednog Sistema, ubrzo početi ekonomsko-investicioni bum. S druge strane, još grotesknije zvuče obećanja da će opozicija predvođena korupcionaškom i netaknutom Đukanovićevom strankom reformisati i dekriminalizovati crnogorsko društvo”, kazao je Lekić.

On je naglasio da se, između dvije ponude građanima DEMOS zalaže da “trenutno lebdeće stanje raznih propagandi treba prizemiti i ozbiljnim dogovorom na bazi usaglašanog zajedničkog programa unutar parlamentarne većine i nacionalnih manjina – započeti kompetentno i javno odgovorno vođenje države, primarno usmjereno prema Evropskoj uniji i njenim vrijednostima”.

Sastavni dio dogovora, dodaje, jeste imenovanje premijera i sastav vlade.

“Ukoliko nekome iz parlamentarne većine, uzmimo sasvim demokratski, nije prihvatljiv ovakav pravac prevazilaženja krize, bilo bi elementarno pristojno i javno moralno da to jasno saopšti”, zaključio je Lekić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
borko
23.11.2021-18:33 18:33

Svakog prvog u mjesecu ovaj tip sebi u špag tisne nešto malo preko dvije iljade €, a onda i objavi i jedno saopštenje tek toliko da se zahvali građanima na ovoj blagodeti. Postoji li kod nekih ljudi prag poštenja…