Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Lekić – Ozan: Kvalitetan međuparlamentarni dijalog temelj saradnje

Kako je saopšteno iz Skupštine, tokom srdačnog i otvorenog razgovora, izraženo je zadovoljstvo kvalitetom odnosa Crne Gore i Turske, koji se u kontinuitetu razvijaju zahvaljujući prije svega tradicionalnoj povezanosti naroda dvije države

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodrag Lekić sastao se danas sa ambasadorkom Republike Turske u Crnoj Gori Songul Ozan.

Kako je saopšteno iz Skupštine, tokom srdačnog i otvorenog razgovora, izraženo je zadovoljstvo kvalitetom odnosa Crne Gore i Turske, koji se u kontinuitetu razvijaju zahvaljujući prije svega tradicionalnoj povezanosti naroda dvije države.

“Čestitajući predsjedniku Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodragu Lekiću na izboru, ambasadorka Ozan naglasila je da je uvjerena da će on svojim znanjem i dugogodišnjim iskustvom u diplomatiji i politici doprinijeti daljem unapređenju odnosa dvije države.

Lekić je istakao da Crna Gora i Republika Turska, pored partnerskih odnosa u okviru evroatlantske integracije, treba da rade na osnaživanju svoje saradnje i u sklopu mediteranskih foruma i inicijativa čije su članice, a koje u svom fokusu imaju ekonomsku, kulturnu i saradnju u oblasti obrazovanja i nauke.

Na sastanku je potencirana i važnost brojne dijaspore Crne Gore koja živi i radi u Turskoj, te ukazano na tradicionalne veze između naroda koje sa ponosom održava i promoviše naše iseljeništvo.

Zajednički je konstatovano da kvalitetan međuparlamentarni dijalog treba biti održan i u narednom periodu jer on čini temelj i polazište sveukupne saradnje i dobrih odnosa između država”, navedeno je u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve