Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Lekić na sastanku sa palestinskim ambasadorom Alhantulijem

Konstatovali da od obnove crnogorske nezavisnosti postoji kontinuitet dobrih bilateralnih odnosa, koji su se naročito intenzivirali otvaranjem Ambasade Palestine u Crnoj Gori

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodrag Lekić sastao se sa ambasadorom Palestine u Crnoj Gori Rabijem Alhantulijem.

Oni su konstatovali da od obnove crnogorske nezavisnosti postoji kontinuitet dobrih bilateralnih odnosa, koji su se naročito intenzivirali otvaranjem Ambasade Palestine u Crnoj Gori.

“Ambasador Palestine čestitao je Lekiću izbor na funkciju, uz izraženu spremnost za dalje unapređenje saradnje. Sagovornici su izrazili očekivanje da će se u narednom periodu stvoriti uslovi za intenziviranje ekonomskih odnosa između Palestine i Crne Gore. Takođe, sagovornici su se saglasili oko značaja uticaja međunarodnih organizacija kao bitnog dijela multilateralne diplomatije”, saopšteno je nakon sastanka.

Alhantuli je upoznao predsjednika Odbora sa aktuelnim političkim procesima u Palestini, posebno naglašavajući značaj predstojećih predsjedničkih i parlamentarnih izbora, koji se održavaju nakon 15 godina. Lekić je informisao ambasadora o aktuelnim političko-ekonomskim dinamikama u zemlji, ističući da se očekuje vođenje vanjske politike na uravnotežen način, uz poštovanje važećih principa i normi u međunarodnim odnosima, sve u interesu građana Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve