Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Lekić i dalje fantazira: Krajem nedelje završavam fazu konsultacija, uskoro definitivan odgovor da li postoji volja za formiranje nove vlade

''Time bi se privelo kraju djelovanje aktuelne vlade ograničenog karaktera, koja uprkos tome nastavlja sa javno komromitujućom politikom zapošljavanja u državnim institucijama, iz redova svojih partijskih, nacionalnih i klijentelističkih komponenti''

Nastojeći da na ozbiljan i javno odgovoran način obavljam zadatak mandatara obavještavam da krajem ove nedelje završavam fazu konsultacija s ciljem konstituisanja predloga programa i sastava vlade od političkih snaga izborne većine 2020. godine. Iste one većine koja me je izabrala za mandatara, što je potvrđeno na sjednici Skupštine Crne Gore 29.decembra 2022, kazao je lider Demosa Miodrag Lekić.

“Sumirajući ovu fazu rada, a poštujući dinamike predviđene zakonom, uskoro ću javno saopštiti precizan i definitivan odgovor na sledeće pitanje: da li definitivno postoji ili ne, volja svih 41 poslanika za formiranje nove vlade, sastavljene demokratskim postupkom, na Programskim osnovama koalicija koje su pobjedile 2020. godine  i Političko – programskom sporazumu za formiranje 44 vlade, koji su 2. septembra 2022. potpisali poslanici partija izborne većine”, naveo je Lekić u izjavi dostavljenoj medijima.

Kako je dodao, eventualnom saglasnošću svih, koja je do sada nažalost izostala od dijela stranaka, pristupio bi daljoj proceduri formiranja vlade.

“Time bi se privelo kraju djelovanje aktuelne vlade ograničenog karaktera, koja uprkos tome nastavlja sa javno komromitujućom politikom zapošljavanja u državnim institucijama, iz redova svojih partijskih, nacionalnih i klijentelističkih komponenti. Ukoliko konstatujem da nema većine u ranije planiranom i dogovorenom sastavu – a zavisno od daljih političkih dinamika, posebno eventualne odluke o raspisivanju prijevremenih izbora – pristupio bih traženju alternativnog rješenja čiji karakter, sastav i programske odredbe bih u mogućem roku javno objavio, i zakonskom procedurom uputio Skupštini na dalji postupak”, zaključuje Lekić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
ljolja
14.02.2023-14:23 14:23

Lekic ima gospodskih manira,ali vrijeme mu je za penziju.Eto,ima tu strancicu Demos,preko koje dobija finansijska sredstva.