Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Belan Spajiću: Mogli ste ukazati Vučeviću da Crnu Goru niko nije predao, time bi pokazali zericu hrabrosti

''Jer Crna Gora nije bila niti će biti njihovo vlasništvo, i da smo spremni samo na toj osnovi graditi bilateralne bratske odnose''

Lider Liberalne partije (LPCG) Vatroslav Belan obratio je premijeru Milojku Spajiću, navodeći da ga razumije što je novoizabranom predsjedniku Vlade Srbije Milošu Vučeviću morao da uputi čestitku povodom sastavljanja njegovog pro-putinovskog kabineta.

”Čestitku su brzo uputili i neki od najviših funkcionera EU, koja se valjda bori protiv ruskog uticaja na ZB i u Evropi, tako da je apsolutno logično da je uputimo i mi, i naravno, kako drugačije, iskažemo uvjerenje o zajedničkoj evropskoj perspektivi. Jer ko će snažnije zajednički raditi na toj perspektivi do recimo gdin Aleksandar Vulin, gđa Milica Đurđević Stamenkovski i gdin.Milan Knežević. U to vjeruju još uvijek aktuelni lideri EU, moramo i mi. Dakle, u tom dijelu se potpuno razumijemo”, naveo je Belan u objavi na mreži X.

Navodi da je Spajić možda mogao dodati u čestitki “jedan sitni, mali, stidljivi p.s. u kojem bi ukazali uvaženom premijeru Vlade Srbije da Crnu Goru niko nije predao, posebno ne neke bivše Vlade Srbije”.

”Jer Crna Gora nije bila niti će biti njihovo vlasništvo, i da smo spremni samo na toj osnovi graditi bilateralne bratske odnose. Taj p.s. bi možda ukazao da štitite ugled, dostojanstvo i istoriju Crne Gore i da imate zericu hrabrosti i samopoštovanja kao njen premijer. No dobro, jasno je zašto je jedan takav stidljivi p.s. izostao. Nije mudro stati na žulj onima koji su nam sastavili Vladu i drže nam je na okupu. Stoga se izvinjavam što grintam”, poručio je Belan.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Blaki
04.05.2024-15:09 15:09

Bravo Vatroslava.Valjda je Spajke ,nešto ukapiro