Utorak, 6 Juna, 2023
Rubrika:

Lekić: Izbori bez obzira na odluku Ustavnog suda

Lekić je istakao da odluku predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da raspušti Parlament tumači neustavnom

Mislim da je moguć scenario da Ustavni sud poništi Đukanovićev potez o raspuštanju Skupštine Crne Gore, ocijenio je lider Demosa Miodrag Lekić u emisiji Link na Radiju Crne Gore.

Prema njegovim riječima, u tom slučaju parlament bi formalno mogao da nastavi sa radom, a samim tim i vlada, iako je, kako kaže to paradoks.

“Ali ako dođe do tog scenarija, mislim da bi parlamentarna većina trebalo da raspušti parlament”, ocijenio je Lekić.

Lekić je istakao da odluku predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da raspušti Parlament tumači neustavnom.

“Đukanović je samo jedna ceremonijalno formalna strana, i jasno je da je prekršio Ustav. To je odradio da bi se stekao utisak da je on neko ko zavodi red u zemlji”, ocijenio je Lekić.

Kazao je da napokon imamo Ustavni sud za odlučivanje, “ali nemamo još uvijek neke odluke koje bi pomogle u rješavanju političke krize”.

“Postoji mogućnost da se Đukanovićev ukaz tretira nelegitimnim i da samim tim ne proizvodi posledice, i onda bi moglo faktički doći do produženja mandata Skupštine. Ja lično mislim da je parlamentarna većina trebalo da raspiše izbore”, ocijenio je Lekić.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
23.03.2023-11:57 11:57

Lekicu..vi ste poznati antidrzavnik.. inace ne bi bili zajeno sa pucistima i mafijom..Pres'ednik drzave je licnost..i on ima pravo da raspusti skupstinu.CG.glasanje o Pres'edniku drzave je bio isto neustavan..Vi morate kad tad da odgovarate pre zakonom drzave CG..

Ja ne mogu vjerovati..da ovakvi antidrzavnici mogu da vode drzavu..oni rade sve naopacke..dok je ne sruse..a to ne moze..

Katarina
23.03.2023-14:44 14:44

I.on je.zadojen.mrznjom i osvetom.Nije glasao na referendumu za Crnu Goru,isao u Ameriku da lobira protiv ulaska.Crne Gore u NATO,a sad bi da bude premijer,sa strancicom koja moze napuniti taksi vozilo.