Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Krstović: Nadam se da nećemo dugo čekati odluku suda, nijedna nezakonitost neće proći ispod našeg radara

On je istakao da tužba nije ranije podnijeta zbog opstrukcija Službe SO, odnosno ne dostavljanja potrebnih dokumenata

Odbornik Demokrata i smijenjeni predsjednik Skupštine opštine Zeta Luka Krstović očekuje da se neće dugo čekati na presudu po tužbi koju je jutros Klub odbornika Demokrata predao Upravnom sudu zbog, kako kaže, njegove nezakonite smjene.

– Simbolično na dan kada je nezakonito izabran predsjednik Skupštine opštine podnijeli smo tužbu zbog nezakonitog razrješenje prethodnog, odnosno netačno su navedene činjenice, pogrešno je primijenjeno Materijalno pravo i naravno povrijeđena pravila postupka. Naveli smo ozbiljan broj dokaza da su odbornici nezakonito smijenili predsjednika lokalnog parlamenta. Upravni sud će u postupku odlučiti, a nadamo se da na odluku nećemo čekati dugo – rekao je Krstović, nakon današnje sjednice SO Zeta na kojoj je Nebojša Domazetović (DNP) izabran za novog čelnika SO.

On je istakao da tužba nije ranije podnijeta zbog opstrukcija Službe SO, odnosno ne dostavljanja potrebnih dokumenata.

– Mi smo. prije nekih 10-12 dana, uputili sekretarki Skupštine zahtjev da nam dostavi dokumentaciju vezanu za šest i sedmu sjednicu, kao i Odluku o razrješenju predsjednika SO. Konkretno, Odluku o razrješenju iz nekog razloga su odbijali da nam je dostave do ultimativnog termina, odnosno 20. septembra. Tako smo juče pripremili tužbu i predali je danas – naveo je Krstović, poručujući da sve što bude nezakonito rađeno u okviru SO i opštinskog funkcionisanja neće proći ispod radara Demokrata.

Na pitanje Pobjede da li očekuje da bez opstrukcija bude vraćen na funkciju, ukoliko Upravni sud utvrdi da je njegova smjena bila nezakonita, Krstović kaže da će se on ponašati u skladu da odlukom suda.

– Kakva bude odluka suda, tako ću postupati ja. Mislim da neće biti problem postupanje Luke Krstovića, nego se plašim da će biti problem postupanje nekog drugog – naveo je on.

On je napomenuo da je zadatak odbornika da vode računa o onome što radi jedna opština.

– Mi ćemo taj zadatak svrsishodno i veoma angažovano obavljati. Svu odgovornost za stanje u Zeti je, razrješenje predsjednika Skupštine i izlaskom Demokrata iz vladajuće koalicije, preuzela koalicija “Za budućnost Zete”, odnosno bivši Demokratski front. Sve što uspiju, a mi u tome ne budemo učestvovali, njihova zasluga. Mi ćemo, tvrdi odgovorno, učestvovati u svim radnjama koja će koristiti boljitku stanovnika Zete – poručio je Krstović.

Kako je rekao, Demokratama nije prioritet ono što je politika te partije, nego da svaki građanin Zete živi bolje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
23.09.2023-06:51 06:51

Vrnite ga još nije zaposlio kućnog ljubimca barem ka stražara…

COL
23.09.2023-18:22 18:22

Vrnite ga, nije sve iz familije zaposlijo ostavio ih je bijo za drugu turu…