Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Kovačević: Abazović odgovoran za intenziviranje nasilja prema LGBTIQ zajednici

GI ''21. maj'' ponavlja da premijera Dritana Abazovića, zbog njegove nepromišljene, kukavičke i demagoške politike, smatra odgovornim za intenziviranje govora mržnje i ugrožavanja sigurnosti pripadnika LGBTIQ zajednice

Građanska inicijativa (GI) “21. maj” i njena asocijacija mladih “Klub 21” očekuju od nadležnog državnog tužilaštva i policije da identifikuju osobu koja je prijetila jednom od lidera crnogorske LGBTIQ zajednice Danijelu Kaleziću, kazao je  izvršni kooridnator Kluba 21, Malik Kovačević.

Za sada nepoznata osoba, povodom Kalezićeve objave o napadu na LGBT Drop in centar, je napisala “Gledaćemo i tebe i ostalu LGBT gamad samo preko redenika. I ti si na spisku!”.

“Pripadnici i pripadnice LGBTIQ zajednica snažno sudjeluju u političkom, građanskom i demokratskom životu Crne Gore a mnogi od njih su i eksponirani kritičari ranijih i aktuelnih vlasti zbog politike nacionalizma, mržnje, podjela i desekularizacije Crne Gore”, kazao je Kovačević.

GI “21. maj” ponavlja da premijera Dritana Abazovića, zbog njegove nepromišljene, kukavičke i demagoške politike, smatra odgovornim za intenziviranje govora mržnje i ugrožavanja sigurnosti pripadnika LGBTIQ zajednice.

“Interesantno je da, i pored poziva da to urade, svetosavska bratstva, kao i Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori, još uvijek nijesu osudili incidente ako se prijetnje i nasilje nastavljaju”, naveo je Kovačević.

On je poručio da GI 21. maj iskazuje podršku i solidarnost Kaleziću i čitavoj LGBTIQ zajednici u Crnoj Gori.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve