Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Koprivica: Fokus nove vlade da bude na socio-ekonomskim temama

Poslanik Demokrata Momo Koprivica nakon sastanka stare parlamentarne većine, kazao je da je sastanak protekao u dobroj atmosferi te da je postignuta saglasnost oko određenih principa

Poslanik Demokrata Momo Koprivica nakon sastanka stare parlamentarne većine, kazao je da je sastanak protekao u dobroj atmosferi te da je postignuta saglasnost oko određenih principa.

“Mi smo kad se desilo prekrajanje izborne volje građana organizovali proteste i bili protivnici toga. Insistirali smo na dosljednom poštovanju izborne volje građana od 30. avgusta”, kazao je on.

Kako je rekao, oni su nastavili sa konstruktivnim pristupom, te se saglasili da se nastave pregovori.

“Rasprava je danas bila konstruktivna i korektna i na tome se vidi izvjestan pomak naprijed što ohrabruje. Tražili smo da se utvrdi metodologija u pregovorima i šta je predmet raspodjele i to je prihvaćeno. Svi su se saglasili da se prvo definiše šta je u raspodjeli pa tek onda da se pređe na imena i kadrovsku priču. Mislim da je to jedan ispravan pristup”, naveo je on.

Saglasili su se, kaže, da fokus nove vlade bude na socio-ekonomskim i institucionalnim temama kako bi se prebrodili izazovi koje nosi naredno vrijeme ali i da se podrže institucije koje se bore protiv organizovanog kriminala i korupcije.

“Organizator sastanka je tražio da se na politički sporazum stavi 41 potpis poslanika ali je to izostalo. Vi kao novinari istražite ko nije pristao da stavi 41 potpis poslanika”, ističe on.

Upitan za funkciju predsjednice Skupštine Danijele Đurović, kaže da sve kreće sa nula, kako bi se anulirale odluke donijete sa DPS-om.

“U sporazumu piše da se bira novo rukovodstvo Skupštine. Svi smo se saglasili da je predmet raspodjele i njeno mjesto, i neće se moći staviti izdan sporazuma”, kaže on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve