Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Koprivica: Ostanak Đurović na funkciji je blokada sporazuma

On je kazao da je današnji sporazum nekadašnje parlamentarne većine trijumf politike Demokrata i snaga koje su ''insistirale na poštovanju izborne volje''

Ostanak Danijele Đurović na funkciji predsjednice Skupštine Crne Gore je blokada danas potpisanog sporazuma, saopštio je poslanik Demokrata Momo Koprivica.

On je kazao da je današnji sporazum nekadašnje parlamentarne većine trijumf politike Demokrata i snaga koje su “insistirale na poštovanju izborne volje”.

–  Danas je nasa politika doživjela trijumf i tek ćemo trijumfovati kad se realizuje ovaj sporazum. Oni koji su prekrojili parlamentarni većinu danas su potpisali fijasko odluke o prekrajanju izborne volje građana i za nas to predstavlja zadovoljstvo – istakao je na pres konferenciji.

Naveo je i da u sporazumu nema ni slova o odlaganju današnje sjednice Skupštine na kojoj se raspravlja o razrješenju predsjednice Danijele Đurović.

– Oni koji su potpisali ovaj sporazum potpisali su i da se bira novo rukovodstvo Skupštine. Konstatujemo da onaj ko nije za odlazak Danijele Đurović bira DPS. Sve dok je ona na čelu Skupštine, ona blokira i primjenu sporazuma. Ne smijemo dozvoliti da bilo cija fotelja bude iznad izborne volje – istakao je Koprivica i dodao da su jasno kazali da niko nema njihovu podršku za odlaganje današnje sjednice.

–  Insistiramo da se ovaj sporazum primjeni do kraja uključujući i izbor novog rukovodstva Skupštine.  Ukoliko danas bude predmet izjašnjavanja glasaćemo za smjenu Danijele Đurović. Reset političkih odnosa znaci da se kreće od nule. Ne možemo da prihvatimo odluke koje su plod dogovora sa DPS-om – poručio je Koprivica.

On je kazao da je i URA potpisala da se bira novo rukovodstvo Skupštine.

– Hoće li Đurović biti smijenjena ili će sama podnijeti ostavku to je drugo pitanje – rekao je poslanik Demokrata.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve