Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Konjević: Zatražena službena zabilješka o posjeti Abazovića ZIKS-u, dogovoreno saslušanje Injac

Na današnjoj sjednici saslušani su čelnici bezbjednosnog sektora, a Konjević je novinarima kazao da je donijeta i odluka o saslušanju ministarke odbrane Olivere Injac zbog slučaja "kadeti".

Lider Socijaldemokratske partije i član Odbora za bezbjednost i odbranu, Raško Konjević kazao je da je na današnjoj sjednici predsjednik tog skupštinskog tijela, Milan Knežević zatražio službenu zabilješku od vicepremijera Dritana Abazovića povodom njegove posjete ZIKS-u i razgovoru koji je vodio sa jednim pritvorenikom.

Podsjećamo, pojedini mediji su objavili da je Abozavić posjetio osuđenika Ljuba Bigovića vezano za slučaj ubistva Duška Jovanovića.

Na današnjoj sjednici saslušani su čelnici bezbjednosnog sektora, a Konjević je novinarima kazao da je donijeta i odluka o saslušanju ministarke odbrane Olivere Injac zbog slučaja “kadeti”.

Komentarišući slučaj bivšeg funkcionera Agencije za nacionalnu bezbjednost, Luke Bulatovića, Konjević je kazao se kod članova Odbora nije javila sumnja da njegova smrt nije bila samoubistvo, te da ni specijalni državni tužilac Milivoje Katnić nije tvrdio drugačije.

Konjević je, odogovarajući na pitanja novinara nakon sjednice, ocijenio da u Crnoj Gori nije narušena bezbjednost, već da je na snazi institucionalna kriza.

– Jer većina ne zasjeda i šalje poruku da ova Vlada nema većinu u Parlamentu. Imamo različita tumačenja o postupanju policije. Sve to ukazuje na institucionalnu krizu – precizirao je lider SDP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve