Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Grobar SDP-a i rak rana crnogorskog suverenizma

Zahvaljujući Krivokapiću, njegovoj pogrešnoj, perfidnoj i egoističnoj politici, karakterističnoj za davno pročitanog političkog trgovca i njegovim marionetama, SDP je ostao izvan parlamenta i postao partija pred gašenjem. Sve to zbog osobe spremne da sa svakim zaigra u bilo kako ideološki obojeno kolo, samo radi šake lične koristi i zadovoljenja bolesne želje da bude na vlasti

Vanredni parlamentarni izbori održani u neđelju protekli su, za crnogorske prilike, u veoma letargičnoj i dosadnoj atmosferi, rezultat garantuje da će se nastaviti politička neizvjesnost, a najupečatljiviji detalj koji je i obilježio ovaj izborni ciklus je istorijski niska izlaznost.

Osim što je na osnovu izlaznosti postalo jasno da su se građani Crne Gore razočarali u politiku i političare, iznenađujući momenat bilo je i odsustvo srpsko-ruske subverzije na koju smo navikli proteklih godina.

Ipak, javnost je ostala prilično ravnodušna na jedan ”detalj” koji je takođe na neki način obilježio nedavno završene izbore – Socijaldemokratska partija (SDP) predvođena blijedim Nikolom Bujom Đuraškovićem, izgubila je parlametnarni status i ostala ispod cenzusa, prvi put nakon što je 1990. godine počela sa radom na temelju ”Saveza reformskih snaga Jugoslavije za Crnu Goru”.

Nikola Bujo Đurašković, izdanak Krivokapićeve škole politike: U ovom slučaju samo kolateralna šteta i nosilac liste SDP-a koja nije prešla cenzus

”Umišljeni Čerčil u pokušaju”

SDP se nije pomirila sa katastrofom na izborima, i podnijela je prigovore opštinskim izbornim komisijama (OIK) Glavnog grada, Rožaja, Bijelog Polja, Ulcinja, Cetinja i Tivta zbog ”sumnje u neregularnosti tokom parlamentarnih izbora, zahtijevajući ponavljanje glasanja na nekoliko biračkih mjesta”. Kakav god ishod ovih prigovora bio, bilo da se glasanje ponovi ili ne, SDP ne može da pobjegne od činjenice da su oni politički potpuno istrošena partija koja je nakon niza katastrofalnih poteza njhovih najistaknutijih funkcionera doživjela svoj konačni krah.

Mnogi poznavaoci prilika u ovoj partiji i istaknuti bivši članovi, kao glavnog krivca za katastrofalnu sudbinu SDP-a, koja je kulminirala u neđelju, vide bivšeg, a sada počasnog predsjednika Ranka Krivokapića i njemu bliske ljude predvođene Raškom Konjevićem.

Zahvaljujući Krivokapiću, njegovoj pogrešnoj, perfidnoj i egoističnoj politici, karakterističnoj za davno pročitanog političkog trgovca i njegovim marionetama, SDP je ostao izvan parlamenta i postao partija pred gašenjem. Sve to zbog osobe spremne da sa svakim zaigra u bilo kako ideološki obojeno kolo, samo radi šake lične koristi i zadovoljenja bolesne želje da bude na vlasti.

Raško Konjević: Krivokapićev saučesnik u uništenju SDP-a i sabotiranju ideje suverenizma

Umišljeni ovdašnji “Čerčil”, kako ga u određenim krugovima podrugljivo oslovljavaju, Ranko Krivokapić nanio je ogromnu štetu suverenistima i Crnoj Gori i prosuo suverenističke glasove, jer je, kako su kazali dobro upućeni izvori iz SDP-a, lobirao za solo nastup ove partije. Dugogodišnja poslanica i predsjednica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković gostujući na Anteni M, optužila je juče Krivokapića da je čak bio spreman na truli kompromis sa Sapjićevim PES-om da bi došao do ministarske funkcije.

Sa druge strane, zdravorazumska logika govori da je SDP ušao u predizbornu koaliciju sa DPS-om i ostalim partijama, što je bilo prirodno i realno, sada bi imali sigurno dva, a vjerovatno i  tri mandata.

Razbio već dogovorenu koaliciju

Ovako je zahvaljujući Krivokapiću i njegovim pulenima, SDP gotovo sahranjen. Ukratko – njegova autodestruktivna politika čiji je figura na ovim izborima bio nesrećni Bujo Đurašković, dovela je do političke eutanazije SDP-a.

”Ranko Krivokapić je razbio već skoro dogovorenu predizbornu koaliciju DPS i SDP  (SD-LP i DUA). I evo što smo dobili. Prosutih nešto manje od 9.000 glasova. Danas bi odnos snaga u parlamentu bio  mnogo drugačiji da Krivokapić nije sabotirao ulazak u koaliciju – najviše poslanika ne bi imao PES i ne bi bio prvi po osvojenim glasovima, ni SNP i Demos ne bi bili u parlamentu, da Ranko Krivokapić nije razbio izvjesno dogovorenu predizbornu koaliciju s DPS-om”, kazali su Portalu Aktuelno dobro upućeni izvori iz SDP-a.

Kako naglašavaju, da je vođstvo SDP imalo razuma i smisla za realnost i pristupilo procrnogroskoj koaliciji, danas bi lista predvođena DPS-om, bila najjača po broju glasova i mandata u Skupštini Crne Gore.

Ranko Krivokapić: Arhitekta propasti SDP-a

”Ovako zahvaljujući destrukciji Ranka Krivikapića koji partijom vlada iz sjenke, to se nažalost nije desilo. Cijena takvih katastrofalnih poteza je i totalni fijasko, odnosno,  slom SDP-a. Katastrofa je mnogo veća kada se zna da se radi o partiji svijetle prošlosti, nekada veoma zaslužnoj za emancipaciju Crne Gore, koja je bila jedan od svjetionika na političkoj sceni, a koja je nažalost profanisana i kompromitovana. Kao takva izgubila je povjerenje zbog prevrtljive i podle, lično lukrativne politike njenog bivšeg lidera Krivokapića”, poručili su naši izvori.

Politički suicid i nepostojeća krađa

Komentarišući prigovore koje je Socijaldemokratska partija podnijela opštinskim izbornim komisijama (OIK), naši izvori kažu da je to samo pokušaj da se izvuku nakon ”političkog suicida”.

”Izvršili su politički suicid i sad pokušavaju da iskonstruišu nepostojeću ”krađu” kako bi se na nekoliko mjesta ponovili izbori, ne bi li isprosili glasove od drugih političkih partija i provukli se u parlament. Krajnji cilj je jasan – da bi Krivokapić pokušao da od Evrope sad ponizno, poput prosjaka, izmoli da ga uvuku u Vladu i poklone mu funkciju ministra vanjskih poslova koju ne može da prežali”, navode naši izvori.

Tradicija izdajstava

Krivokapić je i prije ovih izbora bio poznat kao ”mutivoda” i izuzetno sujetan lider koji se obračunavao sa svakim ko nije potpuno bio saglasan sa njegovim političkim kapricima.

SDP je tokom svog postojanja doživjela “dva” raskola unutar stranke. Prvi raskol u SDP-u desio se 1995 -1996 kada je dr Ilija Vujošević podnio ostavku u znak otpora pučistima koje je tada predvodio Žarko Rakčević, dok je Krivikapić, u svom stilu, tada igrao dvostruku igru. Nezaviano od toga Rakčevic je 2001. podnio ostavku.

Naredni brodolom SDP je doživio 2015. godine kada su stranku napustili osnivači Vujica Lazović, Ivan Brajović, Andrija Lompar i Mićo Orlandić. Oni su tada osnovali SD.

Sve ove turbulencije su ili režirane u kuhinji Ranka Krivokapića, ili je u njima imao udjela. Ali ni ovo nije njegova najveća politička brljotina, jer je krajem 2015. i početkom 2016. godine, zbog sujete i kompleksa koje je osjećao prema lideru DPS-a i tadašnjem premijeru Milu Đukanoviću, pristao da šuruje sa neočetničkim Demokratskim frontom (DF) i zamalo Crnu Goru gurnuo u provaliju velikosrpske hegemonije.

Krivokapić godinama poltronisao Đukanoviću da bi na kraju, zbog lične sujete, bio spreman da ga izda i posveti se saradnji sa neočetničkim partijama, što je umalo koštalo Crnu Goru ulaska u NATO

Sujeta, ambicija, ali i neiskrenost Ranka Krivokapića koštala je SDP propasti partnerstva sa DPS-om, nakon 18 godina koalicione saradnje. Taj raskol je SDP praktično otjerao u “partnerstvo” u nekoliko lokalnih uprava sa prosrpskim svetosavskim strankama DF-om, Demokratama i pokretom URA, SNP-om, Demosom.

Da tada Pozitvna Crna Gore nije podržala Đukanovićevu vladu, nakon čega je formirana ”vlada izbornog povjerenja”, velika je vjerovatnoća da danas ne bismo bili u NATO-u već bi naša država bila dio ”srpskog sveta”. Treba pomenuti da je uz Krivokapića u svim tim destruktivnim odlukama uvijek pored njega bio i Raško Konjević, koji je samo demagoški, nikad konkretno, bio spreman da se usprotivi odlukama svog lidera, koga bi na kraju, bezrezervno uvijek poslušao.

Samo zahvaljujući promišljenoj politici Pozitivne koja je početkom 2016. godine podržala Vladu, sačuvan je mir i stabilnost zemlje, a 19. maja 2016. i pored sabotaže Krivokapića, Konjevića i SDP-a, potpisan je Protokol o ratifikaciji članstva Crne Gore u NATO nakon čega smo uskoro i postali dio Alijanse.

Svo to šurovanje sa neočetničkim partijama SDP-u se vratilo, kada su poslanici DF-a nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti krajem 2019. ispsovali Konjevića i rekli mu iskreno šta o saradnji sa njim misle, dok je Krivokapić dobio flašu u glavu, ali i teške uvrede od poslanika DF-a Nebojše Medojevića.

Kako su radili, dobro su i prošli, a debakl na proteklim izborima je najmanja cijena za Krivokapićevu kalkulantsku i oportunističku politiku, koja je kad tad morala doći na naplatu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

24 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Blaki
16.06.2023-07:13 07:13

Čudo su Krivokapići.Od popa Moma,od Rukoljuba do ovog iz SDP-a.

Merlin
16.06.2023-07:31 07:31

Bravo majstore ! Lepo je videti kako se svađate i mrzite…Oči sebi povadili i skroz propali ! :)

TV_EU
16.06.2023-08:39 08:39
Reply to  Merlin

Šetaču opanaka , lako je vama srbonjama kad su Adam i Eva bili srbonje :)))

Merlin
16.06.2023-09:37 09:37
Reply to  TV_EU

Raspadate se i između sebe ćete se hvatati za guše jer neće biti vlasti, posla i privilegija. Svaki drugi je umišljen kao ovaj Krivokapić da je mnogo bitan i Bogom dan. Morala je propasti politika koja se zasnivala na mržnji prema crkvi, Srbiji, Srbima, mlataranjem zastavama i evivanjem. Ubrzano propadate jer nećete imati para za penzije, neće funkcionisati zdravstvo, neće biti lekova, proizvodnje, posla, itd.

Ama_dokle
16.06.2023-11:25 11:25
Reply to  Merlin

Jedva čekamo dan nas Srbija spasi….aaaaaaahahahaha

Merlin
16.06.2023-14:07 14:07
Reply to  Ama_dokle

Spasiće te ovaj stručnjak iz HGI sa 0,3% čim uđe u vlast. :) Navikao da te uvek neko “spasi”, da donira, pokloni, da za džabe, na mufte i kombinaciju. Takvima nema pomoći …

Tara
16.06.2023-16:07 16:07
Reply to  Merlin

Mrs..!

nenad_mne
16.06.2023-17:20 17:20
Reply to  Merlin

Ti si zadužen samo za ovaj portal? Puno ti bi bilo da još nešto pročitaš?

Kortomalteze
16.06.2023-08:33 08:33

Carobnjace izdajnicki,bio bi red posto nemas nista pametno za napisati,da izvedes caroliju,da nestanes,ovo je cg portal,a ne sa cetiri vitamina cm

Merlin
16.06.2023-09:43 09:43
Reply to  Kortomalteze

“Izdajnik” jer sam izdao Draginju koja je srpskinja krštena u SPC, ili sam “izdao” vas građanske muslimane sviju vera i nacija. Biće da ste vi izdajnici zdravog razuma, srpstva i pravoslavlja.

Merlin
16.06.2023-09:27 09:27

”Umišljeni Čerčil u pokušaju” –> Većina vas Milogoraca ste umišljeni da ste jako bitni i da se razumete u istoriju i politiku.

COL
16.06.2023-09:42 09:42

Možda se svi ne śećaju pa da se podsjetimo: 1. Kolašina i Željke koja je nečasnim glasovima iz Đuđevine dala prevlast četničkim partijama. 2. Budve i poklanjanje mandata Boženi koja je takođe Budvu predala Četnicima. 3. Tivta i Gazivode koji je manjinskom podrškom preda ovaj lijepi gradić četnicima. 4. Śećate li se poštene Brune u gradu Kotoru đe je primoravana da glasajući za četnike preda im drevni grad u ruke . 5. Śećate li se Ulcinja… Cetinja …Pokušaja u Podgorici sa profesorom Bogojevićem… 6. Śećate li se Rankovih ,,uglednih paramentaraca”koji su pokušali nasilno zauzeti parlament… 7. Śećate li se kada… Pročitaj više »

Luka
16.06.2023-09:46 09:46

Hrišćani treba da su ponizni,gordost je prvo zlo.

Life
16.06.2023-09:56 09:56

Previše loše. Ovo nije analitični pristup. Nije Đukanović bio sam a Pozitivna je kalkulantsko političko “sme*e”… Krivokapić je loš ali je ovaj tekst gori i od tako sujetnog Krivokapića…

popadija
16.06.2023-10:53 10:53

Neka pope i vi ste krenuli na dole …. stado pocelo da shvata ko ste vi!razumes???????sto pre ko shvati i pobegne to pre bolje za njega!!!!!! razumes?..,,,,,.,,,,,,,,

Krle
16.06.2023-12:18 12:18

Za ovoga samo jedna riječ:
Go.no

Bisa
16.06.2023-13:32 13:32

Ranja,mnogo si loš.

spas
16.06.2023-14:29 14:29

Draginja ga je konačno raskrinkala. Bilo je i vrijeme ali je na žalost ona zbog gada ovoga platila ceh.

Tara
16.06.2023-20:25 20:25
Reply to  spas

Ne bih rekla..na Cetinju..je Draginja odbila da bude sa DPS-om..radije sa UROM..i cetnikom Becicem..koje sve pratio..sve zna..Ona je previse glumljela..a nas iz DPS mrzjela..

cetinje
16.06.2023-15:59 15:59

Dobro je rekao “pokojni”Slavko Perovic za ovu “ljudsku velicinu”- Ranko je SUHOKLEPINA,e treba mu novac,obespario Ranja,kad se razveo sa nasom sugradjankom morao je iskesirati 300 tisuca eura+ stan oko 100 kvadrata u Podgoricu,tako da je ostao kao crkveni mis,tavori i “kuka za foteljom”.

Tara
16.06.2023-16:07 16:07

Ranko..Rasko..a i pomalo Draginja..su bili toliko dvolicni..da su vise igrali na stranu..srbijanskog sveta..sjedne strane su glumili da je za njih CG br 1..a na drugu stranu su surovali sa cetnicima..protiv CG..i G-dina Djukanovica..Sjecam se kad su antidrzavnici pobijedili 30 Avgusta..G-din Djukanovic je rekao..da sa SPD-om..je knap izgubio–a ona je odgovorila..da ne misli sa njima ide..DPS-om..i ostalim Crnogorskim partijama..zato ih je Bog kaznio…

Kotoranin
17.06.2023-00:00 00:00

Niko ga ne voli u rodnom gradu.
Ništa za Kotor nije učinio.
Nema druga ni prijatelja.
Bio je i ostao licemjer i loš katakter.
Sve za sebe i nikad mu dosta.
Najgore je u Crnoj Gori nekome reći JADO.
Iz punih usta ovome nečovjeku samo se to može reći.

Lea
17.06.2023-07:20 07:20

Nije mnogo toga bilo lijepo , ostalo je upamceno kad je poslanik S Radunovic poslije jedne diskusije D Stankovic rekao
” sad sam miran , znam da nam ne mozete nista i da ste zavrsili s vasim crnogorstvom ” , misleci tu na pretjeranost u velicanju nacionalnih osjecanja , a koja na taj nacin kad se izvikuju su odraz nemoci . Poslije boja kopljem u ledinu .

Ho hohoo
17.06.2023-17:07 17:07

Ranja j…č
Sam sebe je iz….