Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Konjević: Sazivanje sjednice Vijeća je zloupotreba institucija

Nije sazivao Vijeće kada su ga sadašnji koalicioni partneri optuživali da je uzeo 21 milion. Kada je Momo Koprivica tvrdio da je dio mafijaških klanova i korumpiran od istih, napisao je Konjević na Twitteru

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević kazao je večeras da je odluka premijera Dritana Abazovića da sazove vanrednu sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost – zloupotreba institucija u predizborne svrhe.

Podsjetimo, Portal RTCG objavio je večeras da će se na dnevnom redu sjednice naći i slučaj Do Kvona i lidera Pokreta Evropa sad Milojka Spajića.

“Ovako izgleda zloupotreba institucija u predizborne svrhe. Lansiraš insinuacije. Onda sazoveš Vijeće. I to za nacionalnu bezbjednost. Da se bavi pogovaranjima o jednom od hiljadu kandidata za poslanike koji nije javni funkcioner. To prosto nije nadležnost Vijeća. A to je valjda važno”, napisao je na Tviteru Konjević, bivši ministar odbrane i unutrašnjih poslova.

Ukazao je, između ostalog, i da se sve dešava četiri dana prije predizborne ćutnje.

“Toliko očigledno da je teško prećutati i kad posmatraš sa strane. Principa radi. Valjda za to postoje Ustavne i zakonske procedure. Jednakost pred zakonom. Tužilaštvo valjda, a ne politički organi. Nije sazivao Vijeće kada su ga sadašnji koalicioni partneri optuživali da je uzeo 21 milion. Kada je Momo Koprivica tvrdio da je dio mafijaških klanova i korumpiran od istih. Danas se ‘ljubakaju’ po promocijama. Od sujete ne vide da ovako najviše pomažu upravo PES-u”, zaključio je Konjević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve