Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Kojom magijom Bečić i Demokrate dobijaju glasove?

Kad uporedimo par zakona Srbije sa par zakona Crne Gore, primijetićemo da je SVA crkovna imovina u Srbiji vlasništvo DRŽAVE, dok je naš Aleksa rukovodio donošenjem Zakona kojim je sva sakralna, pokretna i nepokretna imovina CRNE GORE, postala IMOVINA SPC

Piše: Danilo Brajović

Kad gođ probam definisati kojom magijom Demokrate i Bečić dobijaju glasove, slome mi se logičke postavke od leme do teoreme.

EKVILIBRIJUM I EKVILIBRISTIKA

Prva riječ znači osjećaj ravnoteže, balansa, ali unutar živih bića. Da ne bi bilo da se bavim jogom, sa etičkog stanovišta, ekvilibrijum je ono što ne dovodi do poremećaja moralnih i etičkih normi.

Ekvilibristika je pak izvedena riječ, najčešće je možemo čuti u kontekstu riječi cirkus, kada hodač po konopcu ekvilibrira i ne padne sa konopca nego dođe do svojega cilja.

I u sred ove dileme, shvatam da postoji jedan političar koji je u ekvilibrijumu a istovremeno ekvilibrira, što će reći – ka afrička šljiva, ne pada.

A moje današnje pisanje biće usmjereno na pokušaj shvatanja politike političara Bečića.

Preciznije, što bi rekli Buksovci – rashipnotišite me e poluđeh.

Mlađani Aleksa, čiji cinični osmijeh iz jutra 29. decembra 2020. godine, kad se dofatio fotelje predsjednika Parlamenta, a po usvajanju Izmjena Zakona o vjeroispovijesti, nikad neću zaboraviti, ekvilibrira u i oko vlasti, obrni okreni, ne zna se kako ni zašto.

On je građanin a u suštini velikosrpska transmisija i sprovodilac želja srbijanske crkve u Crnoj Gori. On je čuvar nečasnog nasljeđa najvećeg veleizdajničkog čina, od 1918. i Podgoričke skupštine, a radi se o potpisivanju temeljnog ugovora od strane predsjednika vlade u tehničkom mandatu, Dritana Abazovića, staroga srbina po profesiji.

Podsjetimo se, kad uporedimo par zakona Srbije sa par zakona Crne Gore, primijetićemo da je SVA crkovna imovina u Srbiji vlasništvo DRŽAVE, dok je naš Aleksa rukovodio donošenjem Zakona kojim je sva sakralna, pokretna i nepokretna imovina CRNE GORE, postala IMOVINA SPC, a veleizdajnik Abazović, veleizdajničkim činom potpisivanja TU, svu tu imovinu od tričavih par miliona kvadratnih metara POTPISAO SRBIJI i zakucao zadnji klinac u njihov zamišljeni kovčeg u kojem leži sve Crnogorsko u Crnoj Gori, a svojemu bratiću Džihanu obezbijedio kliniku u Beogradu.

Ako ovo nije lupeština ni more nije slano!

Digresija:

Sjetimo se obaranja vlade najveće legende, koji je magarcima projektovao auto put,  danas profesora na Univerzitetu (izgorio Univerzitet), profesora Krivokapića.

Ko je oborio tu vladu?

Dritan. Sa kime? Sa DPS!

Onda je DPS ingeniozno izglasao Dritana za predsjednika vlade, glasovima URA, da bi pročepali put Evrope. Što znači da je DPS izgubio mogućnost da obori vladu Abazovića, koju je podržao, jer je za to bilo potrebno da poslanici URA glasaju za obaranje vlade.

Ali avaj, ko se pojavljuje, kao Saint Sava da spasi i pomiri? Naravno Aleksa.

I Aleksa obara vladu Abazovića.

Sa kime? SA DPS!

Pade vlada po sred Titograda, a Dritan nastavi da dere ka predsjednik kao da se ništa nije desilo! Bilo je zabavno slušati gomile uvreda (fekalija), koje su URA i Demokrate sipali jedni po drugima. Iskreno mislim da bi, kad bi sa figurativne ravni to preveli na realnu, i cetinjski ponor začepili, kako su čašćavali jedni druge.

I dođe do parlamentarnih izbora – evo URA i Demokrate u koaliciji. Sa sloganom – „Hrabro se broji“.

I prvo što izjaviše bješe – nećemo sa DPS?

Nedugo zatim, Spajić odmah otkači URA iz kombinatorike oko vlade, ali koalicioni partner URA, oličen u Bečiću, hrabro izbroji i uđe u vladu Spajića. Bez URA. Tako mi te koalicije…

Možda sad shvatate moje dileme oko ekvili, elikvi, ekvi, evik – bristike (kako bi to Carević interpretirao).

Hrabro se, veli, broji?

Pitanje svih pitanja je: Što Bečić radi? Što to on broji liše brojanice? Osim što šteti. Tvrdo je na putu posrbljavanja Crne Gore, to znamo. Vjerujem da mu je i nalogodavac, koji je BIA, SPC ili Vučić, shvatio da je bolje da Crna Gora bude još jedna „srpska država“ nego da se pripoji Srbiji. Ali što naš Aleksa radi. Kakav li on ekvilibrijum ima u svoju glavu? Sto je purpose? Kako li zaspe? Čita li jevanđelja? Axios Aleksa.

Ova dilemu želim podijeliti sa Crnogorcima, sve tri vjere!

Mi smo Crnogorci/ke, svojim apstiniranjem na zadnjim parlamentarnim izborima, umanjenjem broja izašlih glasača, uspjeli da ovim vazalskim namještenicima obezbijedimo većinu, koju sad imaju.

Danas je tu CEP!

Zapamtite, ovi vas slagati neće!

Neće na Cetinje sarađivati sa suverenistima a neđe drugo sa kolaboracionistima, vazalima i saradnicima velikosrpskih arhitekata koji asimiliraju i posrbljavaju Crnu Goru!

Kad mi pozovemo na protest, ispred vas ćemo biti mi! Imenom, prezimenom, likom, djelom, glavom i bradom!

A naše najače oružje je znanje i istina!

Pravo i pravda šetaju ruku pod ruku. A kad se radi o Crnogorcima, pravo se razvelo od pravde! Prvo ponašanjem saveznika nakon I Svjetskog rata, a danas ignorisanjem istorijskih fakata, upisanih u Ustav Knjaževine Crne Gore, na Berlinskom kongresu priznate države!

Pa da počnemo sa prvim problemom:

Državna vjera je u Crnoj Gori istočno pravoslavna. Crnogorska je crkva autokefalna. Ona ne zavisi ni od koje strane Crkve, ali održava jedinstvo u dogmama s istočno-pravoslavnom Vaseljenskom crkvom. Sve ostale priznate vjeroispovijesti slobodne su u Crnoj Gori“.

Aleksa ovo ne zna, neće da zna, možda i zna ali on želi da pomiri Crnu Goru, on je za pobjede a ne za podjele.

Ali, opet se pitam, čemu u suštini služi fenomen, koji se odaziva na – Aleksa???

I čuvari tvog – poštenja? Čijega Aleksa?

Čijega???

P.S.

Kako Aleksu završismo, a aktuelnosti stižu jedna drugu, da prokomentarišem jedan sportski ivent – u četvrtak je na Cetinje održana MMA revija (zasijedanje državnog Parlamenta), na kojoj su zapažen uspjeh u disciplini „zalijećanje na 10 metara sa preponama“ zabilježili borci poslaničkog kluba DNP, a medalju osvojio Milan Knežević u kategoriji „Srbin do 100 kilograma“.

Vojvoda Rajo je mirio, davao pauze, pa mirio, pa davao pauze, do kraja zasijedanja očekujemo spektakularne mečeve…

Četnički vojvoda predsjedava pod Ordenom Grada Heroja? I još se, kako reče, osježa ugodno?

Dooobar vic…

Već čujem navijače kako skandiraju: Rajo partizan, Rajo partizan…

Autor je član predsjedništva CEP i predsjednik OO CEP Cetinje.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
PRKOS
08.03.2024-11:31 11:31

Pa gospodine Danilo Brajoviću, pozvali CEP, Crnogorce i Crnogorke, Cetinjane i Cetinjanje juče JAVNO NA PROTEST? NE!!!! A đe bješe CEP juče na protest u Cetinje? Đe vi bi Novak Adžić? Đe vi bi Stevo Vučinić? Đe vi bi Peđa Boljević? Đe vi bjehu parole, zastave Crnogorske? Započeste li koje skandiranje ka “fašisto Mandiću” i sl? Započeste li koju pjesmu ka ona “Aleksandre od Srbije”? Ne viđesmo ve i NE ČUSMO VE, I NE PRIMIJETISMO VE! A neke partije(Liberalna partija-Jelena Marković) i neke slobodne pojedince čusmo žestoko u odbrani Crne Gore! HUTER I DPS SU JUČE BILI ISTINSI CRNOGORSI HEROJI!!… Pročitaj više »

BobZeković
08.03.2024-11:55 11:55

Magija kojom Demokrate dobijaju glasove birača, ustvari nije magija. To su sluge srpskog okupatora. U njima je koncetrisano užasno zlo i potreba da unište Crnu Goru, Crnogorce i Crnogorke! Ali nikakva magija neće pomoći CEP-i, da dobije glasove CRNOGORACA I CRNOGORKI!. Rukovodstvo CEP je učestvovalo u kontinualnom, 25 godišnjem uništavanju Crnogorske pravoslavne crkve. Nemilosrdno proganjaju, tuku, bagerišu, priete, vrijeđaju Crnogorce i Crnogorke, koji hoće da očuvaju svoju SVETU CRNOGORSKU PRAVOSLAVNU CRKVU OD UNIŠTENJA I DA JE NAPRAVE LUČOM CRNOGORSKOG PUTA U NAPREDAK I PROSPERITET. Nećete proć CEP! Takve maske navlačili su mnogi crnogorski političari, NA RIJEČI CRNOGORCI, NA DJELU RUŠITELJI… Pročitaj više »

cetinje
09.03.2024-05:32 05:32
Reply to  BobZeković

Vidji da ti nesto recem,ako nas “cuje”ministar policije (koji se brije skolskom gumicom) bogami ce na punuti u rikverc,prijatno mu bilo.

dragan
08.03.2024-11:59 11:59

Svaka Vam cast. Respekt.

Điki
08.03.2024-16:12 16:12

Viđi nevjestu među đevere.
Prevaranti i ulizice kakve ne postoje.
Sve zbog stolice kojoj nijrsu dorasli.

cetinje
09.03.2024-05:30 05:30

A ne vidjeh odavno vecu gomilu GO*ANA zajedno,naravno bez izuzetka,nije ni ova stara “blanja”nista bolja od njih.Zdence zna onu “staru” sa kim si,takvi,idi “begaj bre”.