Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Knežević posjetio Jasenovac: Pokrenuću inicijativu da jedna podgorička ulica dobije ime Ulica jasenovačkih žrtava

Lider DNP-a je istakao da će pokrenuti inicijativu da u Podgorici jedna ulica dobije ime Ulica jasenovačkih žrtava, jer, kako je kazao, na takav način kroz nezaborav, kao narod, možemo spriječiti da nam se takva stradanja više nikada ne ponove

Lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević, tokom današnje posjete Jasenovcu, kazao je da će pokrenuti inicijativu da u Podgorici jedna ulica dobije ime Ulica jasenovačkih žrtava.

Knežević je, kako je saopštila partija, posjetio Jasenovac na poziv vladike Pakračko-slavonskog Jovana, kako bi prisustvovao molitvenom sjećanju na sedamdeset osmu godišnjicu proboja jasenovačkih logoraša iz “zloglasnog logora”.

Tom prilikom, kako se navodi, Knežević je prisustvovao i liturgiji u hramu Svetog proroka Ilije u Mlaki.

“Knežević je položio vijenac na spomen-kompleks Jasenovac, posvećen jasenovačkim žrtvama, i tom prilikom istakao da smo svi dužni da čuvamo kulturu sjećanja na genocid, koji se dogodio nad srpskim narodom u Drugom svjetskom ratu, posebno u ovom koncentracionom logoru, u kojem je stradalo preko sedam stotina hiljada Srba, Jevreja i Roma”, navodi se u saopštenju.

Lider DNP-a je istakao da će pokrenuti inicijativu da u Podgorici jedna ulica dobije ime Ulica jasenovačkih žrtava, jer, kako je kazao, na takav način kroz nezaborav, kao narod, možemo spriječiti da nam se takva stradanja više nikada ne ponove.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
22.04.2023-14:42 14:42

Kao veliki patriota i pošten čovjek nadam se da će predložiti da jedna od ulica u Podgorici dobije ime po stradalnicima u ustanku 1919. kada su srpski džandari kao okupatori Crne Gore ubili između 3000 i 5000 građana tada male Crne Gore, a pogotovo što je u tom genocidu ubiven i đed partijskog mu druga Peđe Bulatovića. Nadam se da će predložiti i ime ,,Rovačka republika” u spomen na nepristajanje Rovčana na okupaciju Crne Gore od strane velikosrba.

RIR
22.04.2023-14:48 14:48

…treba predložiti da jedna ulica nosi ime
“stradalnika genocida 1918.godine”
da se ne zaboravi i ne ponovi –nauk za mlade generacije …

RIR
22.04.2023-15:03 15:03

…gosp.COL /rado čitan/ toga “Rovčanina”
Srbijanski džandari su BABU /njegovu/ufatili nije htjela da izda zelenasa “ubacili mačke u rašu,i dolje svezali rašu/kotulu/a zatim šibali mačke -dok sva nije bila krvava …” p r o v j e r e n o – njegovi SRBI “šetači opanaka”-junaci -1919.
on je baš napravio part.izbor !

Beli
22.04.2023-17:24 17:24

Kneze i jedna Podgoricka ulica da dobije ime Srebrenickih zrtava to je trebalo davno no nikad nije kasno sad naci dvije paralelne ulice i dati im imena Jasenovacka i Srebrenicka zrtava!!

BobZeković
22.04.2023-18:50 18:50

Pipune, , sjutra, neđelja 23.04.2023 idem na veliki skup CRNOGORACA u CRNOGORKI u ROKOČE, a povodom otvranja sponenika, U PLAMENU SUROVOG SRPSKOG OKUPATORA , SPALJENOJ NEJAČI PORODICE PETRA ZVICERA.. A jedini “grijeh” te nejači je bio što PETAR ZVICER nije mogao a da se ne odupre KRVAVOJ SRPSKOJ OKUPACIJI CRNE GORE, 1918. Danas, poslije 100 godina od UŽASNE ANTIČKE TRAGEDIJE ZVICERA, ponavlja se CRNOGORCIMA, 1918-ta. SRBIJA I SRBI SU OKUPIRALI CRNU GORU, proganjaju i istrjebljuju CRNOGORKE I CRNOGORCE. SRPSKA OKUPATORSKA CRKVA stalno poziva NA MIR BOŽJI , a uništava SVE NESRPSKO OKO SEBE! Pipune, pripremate li vi SRBI IZ CRNE… Pročitaj više »