Srijeda, 27 Septembra, 2023
Rubrika:

HGI u parlamentu – Crna Gora na zapadu

Lista HGI ''Na pravoj strani'' svijeta održala završnu konvenciju

Sinoć su se u prepunoj Mutimedijalnoj dvorani u Tivtu okupili oni kojima su u srcu Crna Gora, Hrvatska, Mediteran, Evropa i Zapad. Lista HGI „Na pravoj strani“ svijeta održala je završnu konvenciju sa koje je poručeno da je ova partija ponosna na to što će predstavljati Hrvate i sve ljude građanske i proevropske orijentacije u novom sazivu skupštine Crne Gore u koji se zasluženo vraća i gdje joj je oduvijek i mjesto.

Listu govornika otvorio je potpredsjednik HGI i drugi na izbornoj listi, Ilija Janović koji je rekao da Hrvati Boke vjeruju u rad, ljubav i suživot, a da je to moguće ostvariti samo uz samopoštivanje i uzajamno uvažavanje, dok je Kotoranka Ljiljana Velić je podsjetila da Hrvati Crne Gore baštine više od 60 odsto kulturnog i umjetničkog naslijeđa naše države i da se to blago mora čuvati i njegovati.

Predsjednik Foruma mladih HGI Mato Krstović je istakao da je svrha bavljenja politikom pronalaženje najboljeg u nama i dijeljenju ličnih vrlina i znanja sa zajednicom.

„Kad se pomjeri tlo, nastavi da hodaš, kada te obuzme zlo, najbolji biti moraš„ poručio je Darko Perić, koji je dodao da je hrvatska zajednica u Crnoj Gori bitan emancipatorski faktor čitavog društva, dok se osnivač HGI Miro Franović zahvalio mladima HGI rekavši da njihov entuzijazam i sposobnost daju puni smisao njegovom 22-godišnjem radu na izgradnji nacionalne građanske partije Hrvata u Crnoj Gori.

Najtrofejniji sportiata u Crnoj Gori i član Kuće slavnih, Mirko Vičević, izrazio je uvjerenje da će lista HGI u ovoj važnoj utakmici postići pobjednički pogodak.

Kapetan Bruno Janković je podsjetio da je simbol ove kampanje kompas, jer to je ono što nam je danas, poslije godina lutanja, presudno potrebno i da će Crnoj Gori dobro doći naše pomorsko iskustvo na burnim morima i oceanima.

Listu HGI je podržao i profesor Neven Staničić jer, kako je rekao „HGI i Adrijan Vuksanović su jasno pokazali da djelima dokazuju ono za šta se zalažu na riječima, a Ana Vuksanović, predsjednica Foruma žena HGI je poručila da su žene temelj svake uspješne i sretne obitelji, što Crna Gora i treba da bude.

O značaju zajedništva govorio je i predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, gospodin Zvonimir Deković.

Na kraju se prisutnima obratio nosilac liste i predsjednik HGI Adrijan Vuksanović koji je rekao da ga osobito veseli što je podrška ovoj listi prvi puta stigla i od onih koji nisu pripadnici hrvatske nacionalne zajednice, ali koji pripadaju istoj strani svijeta i koji dijele viziju Crne Gore na Mediteranu i u Evropi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Merlin
06.06.2023-15:14 15:14

Prema poslednjim istraživanjima, SDP i HGI ne prelaze cenzus. Džaba trošite pare na kampanju.

Dado
06.06.2023-17:22 17:22

Hgi 1, Sdp 2, pozdrav Merlinu.