Utorak, 14 Maja, 2024
Rubrika:

Hajduković pisao Krivokapiću: Dođite odmah na Cetinje, nemojte dozvoliti da se Bog u koga vjerujete stidi od Vas

Gospodine, tražim od Vas da istog sekunda krenete za Cetinje i tokom popodneva prekinete okupaciju i moguću crnogorsku tragediju. Nemojte gospodine Premijeru dozvoliti da se Bog u koga vjerujete stidi od Vas

Dragan Hajduković uputio je danas otvoreno pismo predsjedniku Vlade Crne Gore Zdravku Krivokapiću, povodom događanja na Cetinju.

Pismo prenosimo u cjelosti.

Gospodine Krivokapiću,

Moje Cetinje, simbol i ponos Crne Gore  i Crnogoraca je danas okupiran grad. Kordoni policije i brojne ograde (često i na privatnom posjedu) nezakonito ograničavaju slobodu kretanja; građani ne mogu prošetati do Orlovog krša a grupe turista koje nijesu na vrijeme obaviještene o okupaciji ne mogu da uđu u muzej. Sta ce tek biti sjuta?

Vaša je dužnost da odmah sjednete u auto i dođete na Cetinje da vidite i prekinete okupaciju. Vi kao vjernik i Mitropolit Joanikije kao božji čovjek (ukoliko se ne predstavlja lažno za božjeg čovjeka) ne smijete dozvoliti da i jedan jedini čovjek bude ogreben na Cetinju. U Podgorici postoji velelepni Hram Hristovog Vaskrsenja koji je idealno mjesto za ustoličenje Joanikija. Ja ću, ako me neko pozove  iz poštovanja doći na ustoličenje u Hram Hristovog Vaskrsenja, ali na Cetinju vi ste za mene okupatori.  Joanikije i Crkva moraju savladati svoju sujetu, oholost i želju za ponizenjem Crnogoraca, a Vi morate pokazati da Crnom Gorom vlada Vasa Vlada a ne Crkva.

Gospodine, tražim od Vas da istog sekunda krenete za Cetinje i tokom popodneva prekinete okupaciju i moguću crnogorsku tragediju. Nemojte gospodine Premijeru dozvoliti da se Bog u koga vjerujete stidi od Vas.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tihana
04.09.2021-12:52 12:52

Najbolje nešto što je rečeno ovih dana

Ha20
04.09.2021-13:05 13:05

Gospodine Hajdukovicu uz duzno postovanje za vase pismo Krivokapicu bi samo predlozio da ako Krivokapic misli da stvarno dodje na cetinje onda neka obavezno ponese koju pelenu ekstra jer ce mu zagarantovano trebati. Hvala na paznji.