Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Građanska inicijativa 21.maj pozdravlja najavljenu Platformu parlamentarne državotvorne opozicije

''Nadamo se da će dogovorena Platforma podstaći državotvorne partije da nastave sa unutarstranačkim reformama i međusobnim integralizmom''

Građanska inicijativa “21.maj” snažno pozdravlja najavljenu Platformu parlamentarne državotvorne opozicije.

“Raduje nas da su opozicione stranke konačno uspjele da se dogovore oko ključnih političkih i vrijednosnih principa. Istina, voljeli bi smo da Platforma nedvosmisleno sadrži i potrebu afirmisanja građanske demokratije i otvorenih izbornih lista, nasuprot pogubnoj partitokratiji koja jednako obilježava i bivšu i sadašnju vlast. Takođe, primarno naglašavanje ideje pravedne države i humanog društva, neuvijena osuda velikosrpske ideologije i njenih klerikalnih i političkih nosilaca, kao i odbacivanje političkog i ekonomskog populizma morali su naći mjesta u Platformi. Ipak, nadamo se da će dogovorena Platforma podstaći državotvorne partije da nastave sa unutarstranačkim reformama i međusobnim integralizmom”, kazali su Miodrag Živković, Ljubomir Filipović i Rade Bojović iz GI “21.maj”.

U tom smislu, GI “21.maj” ohrabruje i podržava potpisnike Platforme jer je, navode, jasno da buduća crnogorska vlast nije zamisliva bez evroatlantskih, multietničkih i državi posvećenih reformatorskih stranaka, grupa i građana.

“Pred nama su godine oporavka, emancipacije i razvoja proevropske Crne Gore i zato je krajnje vrijeme da se osnaže progresivne političke i društvene snage”, zaključuju oni.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve