Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

GI 21.maj: Beogradski planeri popisa upozoravaju Spajića da ima na umu ko ga je postavio na mjesto premijera

Povodom kratkoročno odloženog popisa Spajić je, po njihovim riječima, juče u ''svojstvu Vučićevog povjerenika'' odlučno izjavio da je spreman da prihvati sve osim pomjeranja datuma popisa

Zabrinuti za propast “unesrećenog srpstva” beogradski planeri crnogorskog popisa ovih dana upozoravaju Spajića da ima na umu ko ga je postavio na mjesto premijera, ocijenili su iz Građanske inicijative “21.maj”.

Povodom kratkoročno odloženog popisa Spajić je, po njihovim riječima, juče u “svojstvu Vučićevog povjerenika” odlučno izjavio da je spreman da prihvati sve osim pomjeranja datuma popisa.

“Inače, to “sve” je pored ostalog vezano za sve pravne i tehničke radnje i postupke i ugradnju niza kontrolnih mehanizama, da ne spominjemo politizaciju i šovinizaciju popisa, koji se ne mogu niti srednjoročno valjano sprovesti a kamoli da se obezbijede u predstojećih dvadesetak dana”, naveli su u saopštenju iz GI.

S druge strane, kako ističu, zanimljivo je da je Spajić svoju “tvrdu odbranu” predloženog datuma ojačao čim su se oglasili “velikosrpski dobošari iz Beograda”.

“Zabrinuti za propast “unesrećenog srpstva” beogradski planeri crnogorskog popisa ovih dana upozoravaju Spajića da ima na umu ko ga je postavio na mjesto premijera. Pritom, biće ilustrativno posmatrati i ponašanje “principijelne” crnogorske opozicije na čelu sa nepouzdanim DPSom. Uskoro ćemo saznati i da li će se Živkovićevih “minimalnih šest mjeseci” za pripremu legitimnog popisa naprasno istopiti. Samo što će antirežimskoj javnosti DPS tada morati da objasni koga je obmanjivao prije mjesec dana kada je, pozivajući građane na bojkot, rekao da popis u ovoj godini ne može biti regularan”, zaključuju iz GI.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve