Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Filipović: Zabrinjavajuće i opasne poruke afirmatora ”srpskog sveta”

Kad god su tamošnji zvaničnici prizivali ''Veliku Srbiju'' i ''branili ugrožene'', regiju su snalazile neopisive tragedije, poručio je Filipović

Koliko god raširen bio utisak o Vulinu kao neozbiljnom, komedijaškom političaru, poruke koje on šalje i funkcija sa koje to čini – izuzetno su ozbiljne. Jer, sve koji žele umanjiti značaj njegovih današnjih izjava podsjećamo da je riječ o ministru unutrašnjih poslova u vladi jedne države, poručio je Slobodan Filipović, član Glavnog odbora DPS Crne Gore.

“Već duže, on je zadužen za afirmaciju ideje “srpskog sveta“, za koju već duže radi i nemali broj članova vladajuće većine u Crnoj Gori”, dodaje on.

No, ističe, danas smo od Vulina čuli i da žali zato što “Velika Srbija“ nikad nije postojala.

“U pitanju su duboko zabrinjavajuće i opasne poruke, naročito upućene ka Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Zato od svih politički odgovornih subjekata u našoj državi očekujemo da shvate ozbiljno poruke iz Beograda – bez obzira na to što ih šalje ličnost kakva je Vulin.

Kad god su tamošnji zvaničnici prizivali “Veliku Srbiju“ i “branili ugrožene“, regiju su snalazile neopisive tragedije. Njihovi “heroji“ na doživotnim su robijama zbog genocida. A oni – kao da ništa nijesu naučili. I dalje pričaju iste priče – zapaljive, neodgovorne i nacionalističke”, zaključuje Filipović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve