Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

Ambasada SAD: Stejt department ne posreduje u crnogorskim amandmanima o rezoluciji o Srebrenici

''Stejt department je vidio nezvanično nacrt predloženih izmjena Crne Gore, ali mi ne posredujemo u njima'', piše u odgovoru Ambasade na pitanje Glasa Amerike o navodima da SAD posreduje u namjeri Crne Gore da predloži amandmane na rezoluciju

Američka ambasada u Crnoj Gori saopštila je danas da je Stejt department vidio predložene amandmane Vlade Crne Gore na tekst o rezoluciji o Srebrenici, ali da SAD ne posreduje u njima.

“Stejt department je vidio nezvanično nacrt predloženih izmjena Crne Gore, ali mi ne posredujemo u njima”, piše u odgovoru Ambasade na pitanje Glasa Amerike o navodima da SAD posreduje u namjeri Crne Gore da predloži amandmane na rezoluciju.

Ambasada SAD podsjeća da su “Njemačka i Ruanda predlagači rezolucije i mogu da odgovore na dalja pitanja u vezi sa njenim statusom”.

Vlada Crne Gore premijera Milojka Spajića još nije zvanično saopštila hoće li podržati i kosponzorisati rezoluciju o Srebrenici, niti potvrdila informaciju iz medija da će predložiti dva amandmana na taj dokument.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve