Nedjelja, 16 Juna, 2024
Rubrika:

Dvije trećine

Dvije trećine vam znači sticanje svih predispozicija za izmjenu Ustava Crne Gore. A to vam opet znači totalnu redefiniciju onoga što je Crna Gora izlila u svoje temelje kad se obnovila nezavisnost.

Piše: Boban Batrićević

Crna Gora samo što se “oslobodila” a u javni prostor od tri ključna politička faktora isključivo čujemo dvije magične riječi: DVIJE TREĆINE.

Novi predśednik Crne Gore Jakov Milatović odmah nakon izbora veli da se nada da će na narednim parlamentarnim izborima tridesetoavgustovci zajedno s Evropom sad imati dvije trećine.

Nekad najveća nada opozicije a sad dosta oronuli časni prirepak vlasti, predśednik Demokrata Aleksa Bečić takođe je nakon Milatovićeve pobjede istakao da se nada u dvije trećine.

I najposlije, živi fosil crnogorske politike koji još pamti Titove sletove i pionirske zakletve maršalu a sad jedan od glavnih stratega proruskog i klerikalnog Demokratskoga fronta Predrag Bulatović izrazio je nade da će se doći do dvije trećine.

Vjerovatno se pitate što su zapeli ovi ljudi ovoliko da kao na recitalu bajaju “dvije trećine”?

To vam je, gospodo, u najkraćem vlažni san svakog crnogorskog unioniste. I četnika. I pripadnika “građanskog” bloka koji hoće da miri žrtve genocida i dželate.

Dvije trećine vam znači sticanje svih predispozicija za izmjenu Ustava Crne Gore.

A to vam opet znači totalnu redefiniciju onoga što je Crna Gora izlila u svoje temelje kad se obnovila nezavisnost.

Dvije trećine ne daju vam samo mogućnost da birate sudije Ustavnoga suda, Vrhovnoga državnoga tužioca i ko zna što još.

Dvije trećine vam daju ono za što se srpske partije, organizacije i crkva bore već više od deceniju – ukidanje građanskoga koncepta i uvođenje države naroda.

Daju vam i pravo da ukinete crnogorski kao zvanični jezik.

Daju vam i mogućnost da donosite zakone kakve zamislite. E to je finalni čin meke okupacije. Neće Crna Gora nestati ali će nestati sve ono što Crnu Goru čini nezavisnom državom i državom građana.

Eto, to su vam dvije trećine.

Ne bilo nas ako na to pristanemo! Ili što bi Đedo rekao: dabogda se iskopali tri puta i tri hiljade puta!

OTPOR!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

23 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Merlin
06.04.2023-08:53 08:53

2/3 su takođe demokratija, za koju se toliko zalažeš…To je volja naroda, pa prema tome ne kmeči puno….

Милош
06.04.2023-09:03 09:03

Е па што сте замијесили сад “кушајте” по хрватски.Ето тако.Јер да сте прихватили реалност да нисте сами у ЦГ ,да српски народ нису гастарбајтери које сте ето ви сироти нерадници, пустили у госте,већ своји на своме ,у својим кућама на својим имањима….Који су се већином прије 150 год (рецимо Кучи,стара Херцеговина а да не причам о приморју) припојили ЦГ послије крвавих битака са Турцима.Да сте послије преварног референдума пружили искрену руку помирења,а не дрвље и камење по својим комшијама(јер кажете нисмо браћа,ок нека буде).;да сте понудили било какав компромис између 2 највећа народа,али нисте.Сад се лупајте у главу.И не позивајте… Pročitaj više »

REDS
06.04.2023-09:58 09:58
Reply to  Милош

Vi nijeste nikakav srpski narod, nego posrbljeni Crnogorci, ili politički velikosrbi. Između nas i vas nema etničkih razlika, nego političkih. Vi hoćete da Crna Gora bude druga srpska država, srpska Sparta i ostale bedastoće. Mi smo načinili koncept građanske države, dakle države koja je država svih njenih građana podjednako. Mi vama ne osporavamo pravo da postojite, dok vi nama ne priznajete da postojimo. Od 1991. vaš broj u Crnoj Gori se povećao sa 6% na skoro 30%. Za vrijeme zlog “antisprskog” DPS-a. Više je DPS učinio za “srpstvo” u Crnoj Gori nego Amfilohije, Beograd i sve vaše “vojvode”. Batina itekako… Pročitaj više »

Merlin
06.04.2023-11:16 11:16
Reply to  REDS

Njegoš je pisao o Poturicama, a ne o Posrbicama…O Poturicama se učilo i u SFRJ u kojoj nisu postojali Bošnjaci, crnogorski, bosanski jezik niti CPC…Taj koncept “građanske” države nigde ne postoji, a ti veruj u gluposti ako želiš..Veća je razlika između Istrijana,Dalmatinaca,Zagoraca,Hercegovaca,Baranjaca,itd.koji za sebe kažu da su Hrvati, nego između Srba i Crnogoraca….

Tara
06.04.2023-11:43 11:43
Reply to  REDS

Imas pravo..posrbljavanje avetinja..koji nezna..ni kako mu je pravo ime..

Kotor
06.04.2023-10:45 10:45
Reply to  Милош

Dobro da si pomenul Kuče. Pročitaj malo Sima Milutinovića (Srbin) o tom plemenu. Čudo jedno da po tvome Srbi samo u Crnoj Gori imaju plemena i nidje više. A da na Balkanu imaju ih još samo Albanci. I u pravu si za batinu. Imaj to na umu.

Tara
06.04.2023-11:47 11:47
Reply to  Kotor

Kuci su Crnogorci..

Tara
06.04.2023-11:43 11:43
Reply to  Милош

Ne lazi..srbijanac je srbijanac..srpska vjera je postala kad su CG nasilno i krvavo aneksirali..Posle drugog svjetckog rata srba je bilo manje od 2%
Hercegovina,,pripada momentalno Dodiku..
CG je turisticka zemlja..dje dolaze srbijanci masovno da rade..oni nemaju pravo na nase drzavljanstvo..ako sezonski rade..ova masa popova je isto usla u CG nelegalno..DPS je spavao..nijedna drzava ovo ne bi trpjela..CG..su stvorili Crnogorci..i niko drugi!

Merlin
06.04.2023-12:49 12:49
Reply to  Tara

Kakve veze ti imaš sa Crnogorcima kada si konvertit, Poturica ?

Micko
06.04.2023-09:59 09:59

Ti Miloše baš ne znaš nista, Srbi u CG ne postoje, osim naših bratstvenika i plemenika inndoktriniranih srpstvom od strane okupatorske crkve Srbije, inače primorje je bilo u CG Crnojevića, Duklji i Zeti , Vojvodina je ušla prvi put u sastav Srbije 1918, pa je li Srbija, ?nacija je nastala kao društveno istorijska kategorija a ne biološka, tako je i CG nacija nastala ujedinjavanje CG plemena, kao i srpska koja je nastala od ostataka Turaka, Roma, Vlaha, Crnogoraca i mnogih drugih, , nacije moderne su nastale u 19 vijeku od raznorodnih elemenata!

Pe Pera
06.04.2023-11:05 11:05
Reply to  Micko

Jel si ti u onijeh 2% statističke greške? I Njegoš je govorio i pisao da ne SRBIN znači i on je bio indoktriniran, nije imao Mila da mu pokaže ko je? E jado moja muči !!!

Merlin
06.04.2023-11:19 11:19
Reply to  Micko

A kada je Boka ušla u sastvav Crne Gore? Do juče si bio indoktriniran komunizmom i Jugoslovenstvom…U CG nije bilo Italijana, Turaka, Roma, Italijana, itd. ? Kako su nastali sadašnje manjine u CG ? :)

Damjanović
06.04.2023-12:01 12:01
Reply to  Merlin

Glupi Merline, a kad je Vojvodina ušla u sastav Srbije, prvi put 1918, a Boka je bila u sastavu prve Crnogorske drzave Duklje, drzave Balšića, CG Crnojevića i 1813 na Dobrotskoj skupštini je odlučeno da se vrati Matici CG sto su spriječile velike sile i predali je Austrougarskoj, 80 posto stanovništva Boke je sišlo u Boku iz stare CG, glupanderu pročitaj nesto a ne mlatiš iste stvari glupi Merline, a sto se u ustavu iz 1905 crkva zove CPC a ne spc

Tara
06.04.2023-11:46 11:46
Reply to  Micko

Ziva istina..Pastrovici su crnogorska plemena..a sad se nazivaju..da su srbi..Oni sebe lazu..i poniziju–

Micko
06.04.2023-10:12 10:12

Merline, pedofilu, mama ti radi i picinom parku, i napravio te Pakistana mušterija, sto se u ustavu iz 1905 crkva zove CPC a ne SPC?

Damjanović
06.04.2023-10:50 10:50

Miloše, nošnja i Kuća i Grbljana, i Katunjana i Drobnjaka je potpuno ista, tako i folklor, to pokazuje da smo svi mi iz Crnogorskih plemena isto, i ujedinjavanje Crnogorskih plemena nastala je Crnogorska nacija kao društveno istorijska kategkategorija sto se desilo i kod svih ostalih nacija, moderne nacije su nastale u 19 vijeku, te bajke o Srbima nemaju veze sa realnošću, Srpstvo u Crnoj Gori je politička kategorija a ne etnička, nastala kao proizvod indoktrinacije Crnogoraca od strane crkve Srbije i velikosrpske politike i hegemonizma, o Crnogorcima su pisali i Bajron, Čermak, Puškin, Tenisom i mnogi drugi i nijesu ih… Pročitaj više »

Merlin
06.04.2023-11:27 11:27
Reply to  Damjanović

Sada vas indoktriniraju građanskim lgbt EU glupostima i to vam ne smeta? Petrovići, kapa, trobojka, itd…..Zamisli kada bi se na isti način ponašali svi narodi u Evropi..Svako bi sa svakim ratovao..

Милош
06.04.2023-11:56 11:56
Reply to  Damjanović

од свих пљувача само ћу теби да одговорим :Што се тиче капе са 4с имаш је у музеју Марка Миљанова на Медуну,сашивена у Петрограду средином 19 вијека.Обзиром да је он умро (“као Куч мрем срећан а као Србин врло несрећан…то су његове ријечи или ти знаш боље да он није био то што каже за себе ” )190,1 а капа као “производ српске окупације ” из 1918 што папагајски понављате;кад је онда носио ?!Е да,јеси ли икад чуо за Лужичке Србе,пошто овдашњи јужнословенски не постоје како лупетате и понављате папагајски сваки дан ту хрватску будалаштину? Имаш у граду Будишину (Bautzen)… Pročitaj više »

Damjanović
06.04.2023-12:55 12:55
Reply to  Милош

Miloše ništa konkretno nijesu rekao, niko ne ponavlja ništa papagaji, no samo činjenice, što se kape tiče ja znam po sjedi i pradjedu koji je nosio kapu sa inicijalima, , mnoge fotografije prije 1918 isto to pokazuju, ni kralj Nikola nije nosio 4 s no inicijale svoje, to su Miloše činjenice, činjenica je i da je trobojka uvedena krajem 19 vijeka, nije je bilo ni u vrijeme Petra prvog ni Njegoša, jedino su bile krstaš barjak i sadasnja Crnogorska zastava, i to je činjenica, crkva se u ustavu iz 1905 zove CPC, isto kao i u katalogu Carigradske patrijasije iz… Pročitaj više »

Милош
06.04.2023-16:47 16:47
Reply to  Damjanović

Напредујемо.Јер од погрдног назива “посрбица” које изрекосте у претходном вашем коментару за све нас које се осјећамо Србима, дођосмо да треба ипак да прихватимо како се ко национално изјашњава. Нетачно је да Краљ Никола није носио тзв. 4С на капи .То није 4с већ 4 оцила.Стари средњевјековни византијски симбол који значи:”Цар царева царује царевима” ,из времена дин.Палеолога.Ево и линка до капе Краља Николе: А тек двоглави орао којим се толико поносите,је хералдичко наслеђе Византије односно “трећег Рима”,а донијели су га “окупатори” Немањићи.Бесмисао је рећи да је Дукља прва ЦГ држава.Од Дукље до имена ЦГ нас дијели бар 500 година.Много је… Pročitaj više »

MIRSAD
06.04.2023-10:59 10:59

Skroz oronuli časni Cetnicki Seseljev prirepak Aleksa Bečić je nakon Milatovićeve pobjede rekao da se nada u dvije trećine..Koja psihicka poremecena partija ce sa ovim SESELJEVCIMA koaliciju pravit i dati im 2/3 kad svi znamo sto cini od CG !Posle 11 juna na smetliste ove Seseljevce !Trsa im se utrla nikad se ne gledali -Bog ( NAROD) ce im sudit 11 juna !

Tara
06.04.2023-11:36 11:36

G-dine Batricevicu..bolje se potrudi zajedno sa Tanjom Knezevic-Perisic..odakle..toliko razlike..izmedju Mila i SS-crkve Srbije..Vi znate da je brat Abaz..BIA spiun..pokrao nam je crnogorska sakralna nasledja..sad cujem..bas od ove gospodje..da je dao masovno drzavljanstvo..srbijancima..bosancima dodikovcima..i iz inostranstva..cifra se krece oko 100hiljada novih drzavljana..koji su upisani u spisak..kako bi dosli bas na ovu cifru 3/4..kako bi CG nestala..Zaludo je pisati..vi trebate masovno da se pojavite i borite na nepravilnosti..CG kao mala drzava..ne bi smjela uopse davati drzavljanstva..srbijancima..dodikovcima..itd..niti strancima..oni bi trebali imati status Stranac..

dpero
06.04.2023-15:09 15:09

Sva ova priča je nepotrebna, jer se iz godine u godinu, da ne kažem iz decenije u deceniju potvrđuje da se ovaj smradni narod lako potkupljuje, odnosno prodaje za sitne pare (čast izuzecima). Njuše psi ko ima veću moć da im posle baci kost da glođu. Nije bitno kakvo je stanje i kuda nas vode, sve dok ima sitnog ćara za nula posla. U početku je postojao neki stid, a sad smo došli do toga da svi oni koji odbijaju da se prodaju i uzmu korist bivaju nazvani budalama i na poštenje se gleda s prezrenjem. Sve je izvrnuto naglavačke,… Pročitaj više »