Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Kolašin: Glasali smo za budžet koji smo sami predložili a ne za amandman kojim se omogućava postavljanje spomenika Amfilohiju

Iz kolašinskog DPS-a oglasili su se povodom, kako su kazali, zabune koja je nastala u javnosti nakon izjave predsjednika opštine Kolašin Vladimira Martinovića

Opštinski odbor DPS Kolašin saopštio je večeras da su njihovi odbornici glasali za budžet koji su sami predložili a ne i za amandman Vladimira Martinovića kojim se omogućava postavljanje spomenika Amfilohiju.

Iz kolašinskog DPS-a oglasili su se povodom, kako su kazali, zabune koja je nastala u javnosti nakon izjave predsjednika opštine Kolašin Vladimira Martinovića.

“Naime, prijedlog budžeta za tekuću godinu pripremilo je opštinsko rukovodstvo na čelu sa Demokratskom partijom socijalista i predvođeno tadašnjom predsjednicom opštine Martom Šćepanović. Budući da je na izborima 23. oktobra došlo do promjene vlasti, te da je u decembru izabran novi predsjednik opštine, on se ujedno i pojavio kao ovlašćeni predlagač akta – u konkretnom slučaju budžeta za 2023. godinu. Martinović je kao predlagač iskoristio svoje pravo amandmanskog djelovanja i uvrstio u prijedlog budžeta i prijedlog da se Amfilohiju Radoviću podigne spomenik u Kolašinu”, pojasnili su u saopštenju.

Odbornici Demokratske partije socijalista za taj amandman, kako ističu, nijesu glasali.

“Glasali smo za budžet u cjelini koji smo ujedno i sami predložili i koji je dobio jednoglasnu podršku i koji na najbolji način reflektuje socijalnu i razvojnu politiku DPS-a u opštini Kolašin. To je sva istina o navedenom slučaju, sve drugo su zlonamjerne interpretacije”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mitar
09.01.2023-22:54 22:54

Ma vjerujemo vam. Al u k…. Niste vi glasali ni za slavu Nikšića ni za dodjelu opštinskog zemljišta za gradnju hrama SPC na Žabljaku ni za milion drugih stvari. MRŠ!!!