Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Đurašković: Održavanje inauguracije u drugom gradu bio bi svojevrsni obračun sa Cetinjem

Cetinje je, prema njegovim riječima, prijestonica države i očekivano je i prirodno da inauguracija bude održana na Cetinju

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković poručio je da bi održavanje inauguracije novoizabranog predsjednika Jakova Milatovića u drugom gradu bio “svojevrsni obračun sa Cetinjem”.

Cetinje je, prema njegovim riječima, prijestonica države i očekivano je i prirodno da inauguracija bude održana na Cetinju.

“Bila bi veoma loša poruka da se uradi drugačije i to bi bilo otvoreno nipodaštavanje Cetinja i svojevrsni obračun sa gradom koji je istorijska i sadašnja prijestonica, čiji je status definisan Zakonom o Prijestonici. Predsjednici dolaze i odlaze, ali Cetinje kao simbol vječne Crne Gore, njene nezavisnosti i trajanja ostaje i niko mu ne može oduzeti status koji ima”, saopštio je prvi čovjek crnogorske prijestonice.

Ko god ima dobru namjeru prema Crnoj Gori i Cetinju, kaže on, “neće izbjegavati Cetinje”.

“Cetinje je mnogo puta u prošlosti dostojanstveno i evropski odgovorilo na brojne izazove, ne vidim razlog da tako ne bude i sada”, zaključio je Đurašković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
18.04.2023-19:08 19:08

Djuraskovicu..sramte bilo..!

zelis da jedan antidrzavnik..i cetnik crkve srbije dodje u crnogorske svetinje..oni koji su 1918 ubijali crnogorce..i pali-ih zive..

BobZekovic
18.04.2023-19:53 19:53

Pa Bujo, ja mislim da su Cetinjani odanuli. Zafaljuju mu se što je preša u drugi grad. A Cetinje neće još jedan dan moat da trpi strašni zadah koji ta osoba sa svojom pratnjom širi!