Petak, 24 Maja, 2024
Rubrika:

Đukanović u dvodnevnoj posjeti Kosovu

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović otputovaće sjutra u dvodnevnu zvaničnu posjetu Kosovo, na poziv predsjednice Vjose Osmani Sadriu

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović otputovaće sjutra u dvodnevnu zvaničnu posjetu Kosovo, na poziv predsjednice Vjose Osmani Sadriu.

Nakon ceremonije dočeka, kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika, uz najviše vojne i državne počasti, Đukanović i Osmani Sadriu imaće tet-a-tete razgovor, koji će nastaviti na susretu delegacija Crne Gore i Kosova.

“Đukanović će u prisustvu Osmani zasaditi drvo prijateljstva u bašti Vladinog kompleksa i pokloniti se zajedno s njom pred spomenikom posvećenom Nestalim osobama”, naveli su iz Kabineta.

U nastavku posjete, Đukanović će imati susret i sa predsjednikom Skupštine Kosova Gljaukom Konjufca.

U odsustvu premijera Kurtija, napominju, potpredsjednici Vlade prirediće zvanični ručak u čast Đukanovića.

“Đukanović će se sastati i sa gradonačelnikom Prištine, i sa predstavnicima opozicionih parlamentarnih partija”, dodaju iz Kabineta.

Kako su naveli, Osmani Sadriu prirediće svečanu večeru za Đukanovića i crnogorsku delegaciju.

“Drugog dana posjete, Đukanović će obići bazu KFOR-a, održati predavanje na AAB koledžu i učestvovati na Biznis forumu u organizaciji počasnog konzula Crne Gore na Kosovu. Đukanović će zajedno sa Osmani govoriti i na manifestaciji „Dani Crnogoraca na Kosovu“ u organizaciji Udruženja Crnogoraca „Lovćen“”, zaključili su iz Kabineta Đukanovića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Naroz
17.05.2022-21:55 21:55

Milo, ako ne skokneš do Prizrena ništa nisi napravio. :)